Blog

Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα για την πρακτική και τη φιλοσοφία της yoga. Οι δάσκαλοι μας μοιράζονται μαζί σας την έμπνευση, τη γνώση και την εμπειρία τους.   

Yoga και Συνειδητή Αναπνοή

Yoga και Συνειδητή Αναπνοή

Η αναπνοή είναι στενά συνδεδεμένη με τις νοητικές λειτουργίες. Στην ανατολική παράδοση η πράξη της αναπνοής είναι μια ουσιαστική πτυχή των περισσότερων διαλογιστικών πρακτικών και θεωρείται κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη της διαλογιστικής κατάστασης της συνείδησης ή «Samadhiι» (Patanjali, Yoga Sutras).

Το Χρυσό Τσάι της Ανατολής

Το Χρυσό Τσάι της Ανατολής

Γνωρίζεις το Χρυσό Τσάι; Το χρυσό τσάι, είναι επίσης γνωστό ως τσάι κουρκουμά κι έχει γίνει ένα αρκετά δημοφιλές αφέψημα τα τελευταία χρόνια. Αυτό το χρυσοκίτρινο αφέψημα παρασκευάζεται από κουρκούμα, ένα πολύ συνηθισμένο μπαχαρικό στην ινδική και νοτιοανατολική...

Savasana η Τέχνη της Χαλάρωσης

Savasana η Τέχνη της Χαλάρωσης

Savasana, η Τέχνη της Χαλάρωσης Η Savasana ξεκινάει από την ύπτια θέση. Ξαπλωμένοι στο στρώμα της Yoga με όλο το σώμα σε ουδέτερη θέση και  με τα μάτια κλειστά εστιάζουμε στην αναπνοή μας. Η πλάτη ακουμπάει πλήρως στο έδαφος, η μέση διατηρεί το φυσιολογικό της κύρτωμα...

Πως μία Κόμπρα της yoga άλλαξε τη ζωή μου

Πως μία Κόμπρα της yoga άλλαξε τη ζωή μου

Me, my Bhujangasana and I… Από τα 26 μου σχεδόν είχα πόνους στη μέση και η διάγνωση ήταν εκφυλιστική δισκοπάθεια (Ο4, Ο5, Ι1). Την επόμενη δεκαετία είχα τουλάχιστον 3-4 δυνατές κρίσεις με αφόρητους πόνους και αναγκαστική ακινησία στο κρεβάτι. Το γνωστό «λουμπάγκο»....

Τι είναι το Sun gazing;

Τι είναι το Sun gazing;

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα η τεχνική της Ηλιoθέασης (sun gazing) ήταν γνωστή σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι Μάγιας, οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Εσσαίοι, οι Αζτέκοι, οι Ίνκας, οι Θιβετιανοί και Κινέζοι. Ακόμα και σήμερα στη Νότια Αμερική, ιδιαίτερα στο Περού και στους πολιτισμούς των οι Άνδεων, η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή είναι αφιερωμένη στον ήλιο με ανάλογες παραδόσεις.

5 Συμβουλές Yoga για Δροσιά το Καλοκαίρι.

5 Συμβουλές Yoga για Δροσιά το Καλοκαίρι.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε τη yoga μας χρειάζεται να αξιοποιήσουμε πρακτικές που μειώνουν το στοιχείο της φωτιάς (pitta). Η Yoga μας διδάσκει να παρατηρούμε τις αλλαγές στη ζωή μας και να είμαστε ευπροσάρμοστοι & ευέλικτοι.

Γιατί να Εστιά-ζω στο Tapas

Γιατί να Εστιά-ζω στο Tapas

Στον σανσκριτικό όρο Tapas αποδίδονται αρκετές έννοιες όπως αυτό-πειθαρχεία ή λιτότητα, σταθερότητα, αφοσίωση αλλά και φωτιά ή θερμότητα. Εδώ η φωτιά είναι μια μεταφορική ερμηνεία και αναφέρεται στην φλογερή επιθυμία για προσωπική εξέλιξη ενώ η θερμότητα προκύπτει από την «τριβή» στην συνεχή εφαρμογή των πρακτικών που μας οδηγούν στην αλλαγή.

Yoga στο Σπίτι ή στο Studio

Yoga στο Σπίτι ή στο Studio

Σήμερα ευτυχώς ο καθένας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτό που νιώθει ότι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του. Κι όπως λέει ο Αλμπέρ Καμύ: «Η Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας».

Γιατί η yoga ΔΕΝ είναι γυμναστική.

Γιατί η yoga ΔΕΝ είναι γυμναστική.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα μαθήματα yoga γιατί έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ήπια “προπόνηση” ή μια εναλλακτική γυμναστική. Λίγοι είναι οι σημερινοί ασκούμενοι που έχουν κατανοήσει ότι η αληθινή Γιόγκα, είναι ένα ολιστικό σύστημα που μας βοηθά να...