PRENATAL YOGA TEACHER TRAINING

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Prenatal & Postnatal Yoga συνδυάζει την επιστημονική γνώση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, και τη λοχεία με την πρακτική της yoga. Η Περιγεννητική και Μεταγεννητική περίοδος συνοδεύεται από αρκετές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές. Η yoga έχει αποδειχτεί σήμερα ότι μπορεί να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στη διαχείριση αυτών των αλλαγών.

Αλλαγή & Τρυφερότητα

Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια, τη φροντίδα, την ενδυνάμωση και τη διατροφή των εγκύων ώστε να αγκαλιάσουν τη νέα φάση της ζωής τους. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν προσαρμοσμένες πρακτικές yoga, για αυτές τις δύο περιόδους. Πρακτικές για την αναπνοή και την κίνηση, με στόχο να δημιουργούν στα μαθήματα τους ένα χώρο αυτό-φροντίδας, ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης για τις μέλλουσες μητέρες.

Απευθύνεται σε δασκάλους yoga, σε επαγγελματίες που έχουν γνώση/σπουδές σχετικά με την εγκυμοσύνη και σε όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην Περιγεννητική και Μεταγεννητική περίοδο.

Βρες αυτό που ψάχνεις αμέσως!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΔΟΜΗ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΚΟΣΤΟΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΟΜΗ & ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 85 ωρών, αποτελείται από δύο ενότητες κι ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης Yoga Alliance © (ΗΠΑ). Η πρώτη ενότητα αφορά την περίοδο της εγκυμοσύνης (Prenatal 50 ΩΡΕΣ) και η δεύτερη ενότητα αφορά την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη (Postnatal 35 ΩΡΕΣ).Prenatal Teacher Yoga Training

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 ΩΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 

18-19 Μαΐου 09:00 -18:00

1-2 Ιουνίου 09:00 -18:00

+ 14 ΩΡΕΣ Πρακτική & Εργασία

Η Prenatal yoga χρησιμοποιεί πρακτικές της yoga που εστιάζουν στην προγεννητική περίοδο (εγκυμοσύνη) και προετοιμάζουν την μητέρα για τον τοκετό. Η yoga στην προγεννητική περίοδο βοηθά τις μέλλουσες μητέρες να διαχειριστούν τις αλλαγές σε σωματικό, ψυχικό και νοητικό επίπεδο με τον καλύτερο τρόπο.

Η 1η Ενότητα αποτελεί μέρος του Advanced Yoga Teacher Training RYS 300 και συνοδεύεται από Πιστοποίηση Παρακολούθησης.

prenatal-yoga-teacher-training

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ

Τι είναι η περιγεννητική yoga, τα οφέλη της στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό

Ο ρόλος και η σημασία του δασκάλου yoga στην περιγεννητική περίοδο

Ανατομία – Φυσιολογία γυναικείου γεννητικού συστήματος

Σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη

Φυσιολογία – Παθολογία κύησης

Στάδια τοκετού- Εξέλιξη τοκετού

Ενεργειακή ανατομία κύησης

Θέσεις και αναπνοές για κάθε τρίμηνο κύησης

Οφέλη της κάθε θέσης για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό

Πρακτικές για την ανακούφιση συμπτωμάτων – ενοχλήσεων στην κύηση

Postnatal Yoga Training

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 35 ΩΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 

15 – 16 Ιουνίου 09:00 -18:00

+ 17 ΩΡΕΣ Πρακτική & Εργασία

Η Post-natal yoga αντιμετωπίζει τις σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις της νέας μητέρας, καθώς και τις συνέπειες της εγκυμοσύνης. Οι πρακτικές της yoga επικεντρώνονται στο να βοηθήσουν τις νέες μητέρες να τονώσουν το σώμα τους και να ανακτήσουν τη φυσική τους κατάσταση, να ανακουφίσουν το άγχος και ακόμη και να συνδεθούν με το νεογέννητο.

Η 2η Ενότητα ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κι οδηγεί στην απόκτηση του Διπλώματος Prenatal & Post Yoga Teacher Training.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ

Τι είναι η μεταγεννητική yoga και ποια είναι τα οφέλη της

Ανατομία – φυσιολογία κατά την μεταγεννητική περίοδο

Σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές μετά τον τοκετό

Πρακτικές αποκατάστασης, ευθυγράμμισης, ενδυνάμωσης του σώματος μετά τον τοκετό

Ειδικές θέσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων μετά τον τοκετό

Πρακτικές με το μωρό

Τεχνικές αναπνοών

Σχεδιασμός μαθημάτων – sequencing

Ένταξη μετά τον τοκετό σε τάξεις hatha yoga

post-natal-yoga-teacher-training-by-ayama-yoga-house2

ΚΟΣΤΟΣ – ΔΙΠΛΩΜΑ

Το πρόγραμμα Prenatal Yoga Teacher Training του Ayama Yoga House είναι αναγνωρισμένο από τον διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA) και το δίπλώμα διαθέτει το διακριτικό σήμα αναγνώρισης PRYS.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: 

Βεβαίωση Παρακολούθησης Prenatal Yoga Teacher Training δίνεται σε επαγγελματίες που έχουν σπουδές σχετικές με την εγκυμοσύνη (π.χ. μαίες). Αφού ολοκληρώσετε το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος (85 ώρες) κι ανεξάρτητα από το αν έχετε ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση δασκάλων yoga 200 ώρών. Το πρόγραμμα και το δίπλωμα είναι αναγνωρισμένα από την Yoga Alliance αλλά δεν έχετε δικαίωμα έγγραφης στους καταλόγους της Yoga Alliance.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Prenatal Yoga Teacher Training δίνεται αφού παρακολουθήσετε το σύνολο της εκπαίδευσης (85 ώρες) και μόνο σε άτομα που έχουν ήδη ολοκληρώσει οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαιδευσης δασκάλων yoga 200 ωρών αναγνωρισμένο από την Yoga Alliance. Μόνο τότε έχετε δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους του οργανισμού σαν Prenatal Yoga Teacher.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • 1η ΕΝΟΤΗΤΑ – Prenatal Yoga Teacher Training: 400€ (36 ώρες σεμινάριο + 14 ώρες πρακτική & εργασία)
 • 2η ΕΝΟΤΗΤΑ – Post-natal Yoga Teacher Training: 250€ (18 ώρες σεμινάριο + 17 ώρες πρακτική & εργασία)
 • Early bird: 580€ εώς 25 Απριλίου 2024 για ολόκληρο το πρόγραμμα 85 ωρών
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΦΠΑ

ΤΟΠΟΣ:

Αθήνα: Ayama Yoga House

Νεφέλης 37 & Πραξιου, Πετράλωνα, 3 λεπτά από τον σταθμό.

Θεσσαλονίκη VIRA HOME

Μιχαλακοπούλου 10, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά

Prenatal Yoga Teacher Training School

ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΛΝΑΚΑ

Γιάννα Αλνακά - Yoga Teacher RYT 200, Prenatal Teacher, Γυναικολόγος
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος , Δασκάλα Yoga RYT-500, Δασκάλα Prenatal – Postnatal Yoga RPYT, Εκπαιδεύτρια Περιγεννητικής –Μεταγεννητικής Yoga.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Έχει παρακολουθήσει τριετή εργαστήρια υποκριτικής, σειρά σεμιναρίων σωματικού θεάτρου και ολοκλήρωσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» και «Διαχείρηση Χρόνου» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την Βασική ( RYS 200 ) και Ανώτερη ( RYS 300 ) εκπαίδευση δασκάλων yoga στο Ayama Yoga House με το Χρήστο Χαρικιόπουλο και την εκπαίδευση Περιγεννητικής και Μεταγεννητικής yoga με τη Γαία Λάσκου. Είναι εγγεγραμμένη στο διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA) ως Registered Yoga Teacher και συνεχίζει να παρακολουθεί μετεκπαιδευτικά προγράμματα yoga. Καθοδηγεί ατομικά και ομαδικά μαθήματα περιγεννητικής και μεταγεννητικής yoga, Hatha yoga και Yoga Nidra. Ανήκει στην διδακτική ομάδα του Ayama Yoga House και είναι υπεύθυνη του εκπαιδευτικού σεμιναρίου Prenatal- Postnatal Yoga το οποίο και διενεργεί στο Ayama Yoga House.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;
 • Να έχετε Δίπλωμα Δασκάλου Yoga τουλάχιστον 200 ωρών
 • Ή να έχετε σχετικές σπουδές με την εγκυμοσύνη
 • Συνέντευξη με την Γιάννα Αλνακά
 • Συμπληρωμένη αίτηση & ερωτηματολόγιο υποψηφίου
 • Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση κι εξέλιξη.
Ποιές είναι οι ποιστοποιήσεις που δίνετε;
 • PRYT Yoga Alliance Prenatal Registered Yoga Teacher
  (με την συνολική παρακολούθηση του προγράμματος των 85 ΩΡΩΝ)

Ποια είναι τα οφέλη της Prenatal Yoga?
Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα σχετικά με το πόσο και πως η μητέρα και το μωρό οφελούνται από την Prenatal Yoga.

Prenatal Yoga | Γιόγκι από κούνια

Prenatal Yoga: ένα «θαύμα» για τις εγκύους

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Footer PRENATAL

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Sending