Βασικη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ώρες

Συνδυάζουμε Ζωντανή & Online Συμμετοχή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ: 3 Δεκεμβρίου

(ΑΘΗΝΑ, Μοναστηράκι)

 

ΘΕΡΙΝΟ: 3 Ιουνίου

(ΑΘΗΝΑ, Μοναστηράκι)

 

Το Ayama Yoga House Teacher Training 250hrs είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια μεταμορφωτική εμπειρία ζωής. Στόχος του είναι να διευρύνει την αντίληψη των σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα. Διακρίνεται για την Ποιότητα, την θεμελιώδη Γνώση, την αυθεντική Έμπνευση & την διαρκή Εξέλιξη που προσφέρουν οι έμπειροι εκπαιδευτές μας σε κάθε εκπαιδευόμενο/η.

Ένας νέος τρόπος ζωής – μια καινούργια καριέρα.

Πάντα με πρόθεση την AYAMA, που στην φιλοσοφία της Yoga σημαίνει διεύρυνση/επέκταση της ζωτικής ενέργειας (prana) και της συνείδησης, σας παρέχουμε τις απαραίτητες βάσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα να ανοίξετε τους ορίζοντες σας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Στη Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε την οπτική σας, να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας και να ξεκινήσετε ένα νέο τρόπο ζωής ή/και μια καινούργια καριέρα.

Ασφάλεια, Άνοιγμα και Φροντίδα

Χωρίς δογματισμούς, με ανοιχτό μυαλό, μαθαίνετε τι, πότε και πώς να διδάσκετε με ασφάλεια και αριστεία τις τεχνικές και την γνώση της Yoga. Μαζί μας εξελίσσετε την πρακτική σας μέσα από την εμβάθυνση σε τεχνικό, εμπειρικό, φιλοσοφικό και βιωματικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, με ανοιχτή καρδιά, σας παρέχουμε την απαραίτητη προσωπική φροντίδα και υποστήριξη ώστε να ξεδιπλώσετε όλο το δυναμικό σας, να ενδυναμώστε τις δεξιότητες και να βιώσετε την καλύτερη εκδοχή του Εαυτού σας.

Διεθνής Αναγνώριση Yoga Alliance© (USA)

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 200 στο Yoga House ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης της Yoga Alliance© (USA) και ξεπερνά το ελάχιστο όριο των 200 ωρών παρέχοντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης, συμμετοχή σε Yoga Retreats, συμμετοχή σε σεμινάρια Συμβουλευτικής NLP και σημαντικές προνομιακές εκπτώσεις!

Online Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που βιώνουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη και των αλλαγών που την συνοδεύουν αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε το εκπαιδευτικό μας προγραμμα και για διαδικτυακή παρακολούθηση. Χρησιμοποιούμε την διαθέσιμη τεχνολογία με τον καλύτερο τρόπο ώστε η εκπαιδευτική εμπειρία να παραμένει κορυφαία σε όλους τους τομείς. Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω

Live & Online Yoga Teacher Training

ΤΑ ΕΞΙ (6) ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

NLP for Yoga Teachers

Το πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνει ένα 20ωρο σεμινάριο Life Coaching με εργαλεία & τεχνικές του NLP. Αυτή η μοναδική εκπαίδευση, στην Ελλάδα, καλλιεργεί δεξιότητες επικοινωνίας στη διδασκαλία της Yoga και βοηθά να αναπτύξετε τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο έκφρασης και διδασκαλίας.

}

250 Contact Hours

Το σύνολο της εκπαίδευσης ξεπερνά κατά πολύ το ελάχιστο όριο των 200 ωρών, προσφέροντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης. Όλες είναι με φυσική παρουσία των εκπαιδευτών και στην ελληνική γλώσσα για την αποτελεσματικότερη κατανόηση.

Yoga Training Retreat

Σε κάθε εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 5 ή 10 ημέρες απόσυρσης εκτός Αθηνών, με καλυμένα τα έξοδα διαμονής & διατροφής. Μια σπουδαία βιωματική εμπειρία όπου αφιερώνουμε όλη την προσοχη μας στη σπουδή της yoga, από την ανατολή του ηλίου εώς τη δύση.

Υποστήριξη & Ποικιλία

Έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga από τους έμπειρους και δημιουργικούς δασκάλους του χώρου. Προσφέρουμε έναν διαρκή δίαυλο υποστήριξης σε όλους τους σπουδαστές και απαντάμε σε ερωτήσεις/συμβουλές σχετικά με θέματα διδασκαλίας, όποτε χρειάζεστε.

Επιλογές για μετεκπαίδευση

Παρέχουμε εξειδίκευση με εκπαιδευτικά σεμινάρια από δασκάλους καταξιωμένους στο αντικείμενο τους, όπως N.L.P. Amazing Teaching Skills, Vinyasa Flow, Yoga Anatomy & Therapeutics Vol. 1 & 2, Nada yoga, Yoga δια Τροφής, Yoga Nidra, Mindfulness meditation, Yoga Teacher Life Coaching, Prenatal Yoga κ.ά.

Εκπαίδευση 300 ωρών & Πιστοποίηση 500 ωρών

Δυνατότητα συμμετοχής, με επιπλέον προνόμια & εκπτώσεις, στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 300 ωρών RYS-300, που οδηγεί σε αναβάθμιση του διπλώματος & πιστοποίηση 500 ωρών (RYT-500) από τον διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA).

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενότητες

Ώρες Διδασκαλίας

Σελίδες Εκπαιδευτικού Υλικού

Έμπειροι Καθηγητές

Η Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS-200 αποτελείται από 7 ενότητες (230 ώρες) με τη φυσική παρουσία των δασκάλων (contact hours), που συνθέτουν την θεμελιώδη γνώση για τη διδασκαλία της yoga. Επιπλέον προσφέρουμε προνομιακή έκπτωση 30% για την προαιρετική παρακολούθηση του μοναδικού σεμιναρίου NLP for Yoga Teachers” (20 ώρες). Συνολικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώνει 250 ώρες και συμβαίνει δυο φορές τον χρόνο. Δείτε πιο συγκεκριμένα την δομή του προγράμματος για κάθε περίοδο στους παρακάτω πινάκες.

Yoga Retreats & Εκπαιδευτικό Υλικό

Τα Yoga Retreats είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για απόσυρση και εμβάθυνση στη βιωματική εμπειρία της yoga. Έτσι, οι συμμετέχοντες εστιάζουν πιο αποτελεσματικά στον αληθινό στόχο της yoga που είναι η εσωτερική αναζήτηση. Η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο και ημιδιατροφή συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του προγράμματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ 4 Εγχειρίδια Δασκάλου (500 σελίδες) και οπτικοακουστικό υλικό (video, mp3, κλπ) σε κάθε εκπαιδευόμενο/η, με εξειδικευμένη εκπαιδευτική ύλη και είναι ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Σχετικά με την Online Εκπαίδευση

Διαθέτουμε τεχνογνωσία και διδακτική εμπειρία

Αξιοποιούμε με ιδανικό τρόπο την τεχνολογία και σας προσφέρουμε την καλύτερη Online Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga όπου κι αν βρίσκεστε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Online παρακολούθηση συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή οι εκπαιδευόμενοι/ες συμμετέχουν σε ζωντανή σύνδεση (Live Streaming) τις ίδιες ώρες & ημέρες παράλληλα με το πρόγραμμα στην αίθουσα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις  ημερομηνίες. Η αίσθηση για τους συμμετέχοντες από απόσταση είναι σαν να βρίσκονται μαζί μας στην αίθουσα.

Στη διάρκεια του Live Streaming υπάρχουν πάντα 2 ή 3 εκπαιδευτές που παρακολουθούν όλους τους μαθητές μέσω κάμερας για να τους καθοδηγούν προσωπικά με εξατομικεύμενες οδηγίες και απαντούν στις ερωτήσεις τους σε ζωντανό χρόνο.

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένη μαγνητοσκόπηση αν παραστεί έκτακτη ανάγκη να απουσιάσετε από την ζωντανή διδασκαλία.

Απεριόριστες επαναλήψεις μαθήματων

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες πρόσβαση σε ειδική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμα βίντεο και multi media υλικό που προσφέρουν την ευκαιρία για απεριόριστες επαναλήψεις των μαθήματων

Για να έχετε την μέγιστη ποιότητα & διαδραστική εμπειρία από την Online Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga, σημειώστε ότι είναι σημαντικό να διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό:

1) Ικανοποιητική ταχύτητα internet (προτεινομένη 50MPs).

2) Υπολογιστή ή laptop με δυνατότητα να συνδεθεί σε μεγαλύτερη οθόνη (π.χ. τηλεόραση).

3) Εξωτερική web camera με καλή ανάλυση (τουλάχιστον 1080px) και κάποια εξωτερικά ηχεία.

Εάν χρειάζεστε, μπορουμε να σας προτείνουμε κάποιες λύσεις value for money, σχετικά με τον εξοπλισμό. Στείλτε μας ένα mail και θα σας προτείνουμε διάφορες επιλογές.

΄Ενα δείγμα από το υλικό που είναι διαθέσιμο στη βιντεοθήκη μας για τους εκπαιδευόμενους μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιλέξτε καρτέλα για να δείτε πληροφορίες αναλυτικά για κάθε περίοδο .

Έναρξη:

3 Δεκεμβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ, Μοναστηράκι


Yoga Training

Αίθουσα: 

 Ημερομηνίες:

Δεκέμβριος:  3-4 & 17-18

Ιανουάριος:  7-8 & 21-22

Φεβρουάριος:  4-5 & 25-26

Μάρτιος:  11-12 & 25-26

Απρίλιος: 8-9

Ωράριο:

Σάββατο: 9.30 – 17.30

Κυριακή: 9.30 – 17.30

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξελίσσεται στην αίθουσα με δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης Online Live Streaming σε ζωντανό χρόνο.


Yoga Training Retreat: 

Παλαία Επίδαυρος στο Sunny Garden

 Ημερομηνίες:

27 Απριλίου εώς 1 Μαΐου 2023 (5 ήμερο)

Ωράριο:

06.30 – 14.30

14.30 – 17.30 (Διάλειμμα)

17.30 – 20.30

Μια σπουδαία εμπειρία επικέντρωσης. Αφιερωμένος χρόνος στην σπουδή και πρακτική εφαρμογή της yoga από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου. Απαραίτητη η φυσική παρουσία.


Τέλικη Αξιολόγηση: Αίθουσα 

Μοναστηράκι, Αθήνα

 Ημερομηνίες:

14 & 15 Μαΐου 2023

Ωράριο:

Σάββατο & Κυριακή:

9.30 – 17.30

Παρουσίαση μιας πρακτικής από κάθε εκπαιδευόμενο/η, όπου γίνεται αξιολόγηση από τους εκπαιδευτές προγράμματος και σχολιασμός από την υπόλοιπη εκπαιδευτική ομάδα. Απαραίτητη η φυσική παρουσία.


Προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Προετοιμασία, με συμμετοχή περίπου 20 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House

2. Επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένας (1) χρόνος πρακτικής εμπειρίας

3. Συμπληρωμένη αίτηση και ερωτηματολόγιο υποψηφίου

4. Συνέντευξη με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπεύθυνο για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης

5. Συνεπής συμμετοχή σε τάξεις του Yoga House κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης

6. Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση και εξέλιξη


Κόστος / Παροχές:

Κόστος συμμετοχής: 1480€
Προκαταβολή: 480€
Εξόφληση έως: 30 Απριλίου 2023

Περιλαμβάνονται:

> 10 Σαββατοκύριακα στην αίθουσα.

> 5 ήμερο Yoga Retreat στην Παλαία Επίδαυρο με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο & ημιδιατροφή.

> 4 τόμοι “Εγχειρίδια Δασκάλου” (500 σελίδες).

> 10 συμμετοχές για παρατήρηση & βοηθός δασκάλου. (20 ώρες)

> Όλες οι Εξετάσεις, Τελική αξιολόγηση & γραπτές (15 ώρες).

> Οπτικοακουστικό υλικό,  (10 ώρες).

* Δεν περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ και τα έξοδα μετακίνησης.

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

1.Ειδική Έκπτωση: 35€ το μήνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ για ένα (1) έτος.

2. Έκπτωση 30% στο εκπαιδευτικό σεμινάριο NLP for Yoga Teaghers

3. Έκπτωση 10% σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Ανώτερης Εκπαίδευσης RYS 300


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης είναι απαραίτητες τουλάχιστον 36 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ για Πρακτική εξάσκηση, Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε πραγματικές τάξεις του Online Ayama Yoga House. Σε όλους σπουδαστές μας προσφέρουμε προνομιακή ΕΚΠΤΩΣΗ 35€ το μήνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ για ένα (1) έτος σε όλα τα online μαθήματα του Ayama Yoga House.


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χειμερινό

Winter TTC 200

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Sending

 


Έναρξη:

3 Ιουνίου 2023

ΑΘΗΝΑ, Μοναστηράκι


Yoga Training

Αίθουσα:

 Ημερομηνίες:

Ιούνιος: 3-4 & 17-18

Ιούλιος: 1-2 & 15-16

Αύγουστος: 26-27

Ωράριο:

Σάββατο & Κυριακή:
9.30 – 17.30

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξελίσσεται στην αίθουσα με δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης Online Live Streaming σε ζωντανό χρόνο.


Yoga Training Retreat: 

Πευκί Βόρεια Εύβοια στο Camping Pefki

 Ημερομηνίες:

21 εώς 30 Ιουλίου 2023 (10 ήμερο)

Ωράριο:

06.30 – 14.30

14.30 – 17.30 (Διάλειμμα)

17.30 – 20.30

Μια σπουδαία εμπειρία επικέντρωσης. Αφιερωμένος χρόνος στην σπουδή και πρακτική εφαρμογή της yoga από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου. Απαραίτητη η φυσική παρουσία.


Τέλικη Αξιολόγηση: Αίθουσα 

Μοναστηράκι, Αθήνα

 Ημερομηνίες:

24 & 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ωράριο:

Σάββατο & Κυριακή: 9.30 – 17.30

Παρουσίαση μιας πρακτικής από κάθε εκπαιδευόμενο/η, όπου γίνεται αξιολόγηση από τους εκπαιδευτές προγράμματος και σχολιασμός από την υπόλοιπη εκπαιδευτική ομάδα.


Προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Προετοιμασία, με συμμετοχή περίπου 20 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House

2. Επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένας (1) χρόνος πρακτικής εμπειρίας

3. Συμπληρωμένη αίτηση και ερωτηματολόγιο υποψηφίου

4. Συνέντευξη με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπεύθυνο για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης

5. Συνεπής συμμετοχή σε τάξεις του Yoga House κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης

6. Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση και εξέλιξη


Κόστος / Παροχές:

Κόστος συμμετοχής: 1480€
Προκαταβολή: 480€
Εξόφληση εώς: 20 Σεπτεμβρίου 2023

Περιλαμβάνονται:

> 6 Σαββατοκύριακα στην αίθουσα.

> 10 ήμερο Yoga Retreat στο Πευκί στην Βόρεια Εύβοια με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο & ημιδιατροφή.

> 4 τόμοι “Εγχειρίδια Δασκάλου” (500 σελίδες).

10 συμμετοχές για παρατήρηση & βοηθός δασκάλου. (20 ώρες)

> Όλες οι Εξετάσεις, Τελική αξιολόγηση & γραπτές (15 ώρες).

> Οπτικοακουστικό υλικό, (10 ώρες).

* Δεν περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ και τα έξοδα μετακίνησης.

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

1.Ειδική Έκπτωση: 35€ το μήνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ για ένα (1) έτος.

2. Έκπτωση 30% στο εκπαιδευτικό σεμινάριο NLP for Yoga Teaghers

3. Έκπτωση 10% σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Ανώτερης Εκπαίδευσης RYS 300


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης είναι απαραίτητες τουλάχιστον 36 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ για Πρακτική εξάσκηση, Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε πραγματικές τάξεις του Online Ayama Yoga House. Σε όλους σπουδαστές μας προσφέρουμε προνομιακή ΕΚΠΤΩΣΗ 35€ το μήνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ για ένα (1) έτος σε όλα τα online μαθήματα του Ayama Yoga House.


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θερινό

Summer TTC 200

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Sending

 


Διαβάσε τι λένε για το Yoga Teacher Training

 

Μια εκπαίδευση με ουσία

Rated 5 out of 5
18/08/2022

Το εκπαιδευτικό του ΑYama ήταν ακριβώς αυτό που στα μάτια μου θα έπρεπε να έχει ένα εκπαιδευτικό

Θεωρία

Παράδοση

Πρακτική

Συζήτηση

Όχι επιφάνεια αλλά Ουσία

Έμαθα πολλά και αυτό μου έδωσε κίνητρο να θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω κάθε μέρα χτίζοντας πάνω σε γερές βάσεις και όχι σε επιφανειακές γνώσεις

Από την ανατομία και τη προσοχή που έδωσε αυτό το εκπαιδευτικό σε αυτή σε όλη τη φιλοσοφία και την ιστορία της Yoga ,ένα εκπαιδευτικό με νόημα με βάση που σε βοηθά να καλλιεργήσεις τις ρίζες για να μεγαλώσεις το δικό σου δέντρο αυτογνωσίας

Ένα εκπαιδευτικό που δεν έμεινε στις θέσεις και στις ασανες αλλά μας πήγε πολύ πέρα απ αυτό

Σας ευχαριστώ για την εμπειρία για τη γνώση για το χρόνο και το ταξίδι

Δαφνη

Φως και έμπνευση

Rated 5 out of 5
15/08/2022

Αφετηρία έμπνευσης , αλλαγής , δημιουργίας και κυρίως πηγή φωτός αναγκαία να κοιτάμε προς, στην καθόλα περίεργη εποχή που διανύουμε . Το πραγματικό εκπαιδευτικό ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση αυτού

Δώρα

Το Ayama yoga house σου δίνει ακριβώς αυτό που σημαίνει!!

Rated 5 out of 5
03/09/2021

Δάσκαλοι, ο καθενας με τα δικά του χαρίσματα, παντα πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε να λυθούν σωματικοί αλλά και νοητικοι κόμποι. Ευχαριστώ για όλα

Μαριάνθη

 

 

Διάβασε περισσότερες κριτικές

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ

1η Ενότητα: Τεχνική Εκπαίδευση
 • Στάσεις σώματος (Asanas) – Ανάλυση, εφαρμογή, και τεχνική εκπαίδευση σε περισσότερες από 100 ασάνες
 • Αρχές ευθυγράμμισης, άξονες κινησιολογίας, σημεία παρατήρησης σε μια ασάνα
 • Πώς ωφελούν οι διάφορες κατηγορίες των στάσεων, εναλλακτικές παραλλαγές τους και πότε ΔΕΝ προτείνονται.
 • Πώς, πότε και πού χρησιμοποιούμε τα βοηθήματα (Props)
 • Τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης για το κλείσιμο της πρακτικής
 • Τεχνικές αναπνοών (Pranayama) –  Η ασάνα ξεκινά από την ανάσα. Ο ρόλος της αναπνοής στη ζωή μας και στις ασάνες
 • Πρακτική εφαρμογή, ανάλυση και εκπαίδευση για τις βασικές τεχνικές pranayama. Πού ωφελούν και πότε αποφεύγονται
 • Bandhas & Mudras – Τα βασικά ενεργειακά κλειδώματα & οι ενεργειακές σφραγίδες
 • Τεχνικές Διαλογισμού – Θεωρητικό υπόβαθρο, διαλογιστικές μέθοδοι, πρακτική εξάσκηση
 • Σανσκριτική ορολογία στη φιλοσοφία και τις ασάνες
 • Εισαγωγή στην Vinyasa flow με την Κατερίνα Σπυροπούλου
 • Yogic Kriyas Τεχνικές Καθαρισμού (Jala Neti, Tratak, κ.α.)
 • Πρακτικές Restorative yoga
 • Εισαγωγή σε Yoga Nidra & N.L.P. – Life Coaching με τη Valerie Saier
2η Ενότητα: Μεθοδολογία Διδασκαλίας
 • Πώς δημιουργούμε μια σειρά στάσεων (sequencing) και πώς παρουσιάζουμε μια πρακτική από την αρχή έως τη λήξη της
 • Πώς δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την τάξη μας
 • Πώς παρατηρούμε συνολικά μια τάξη ή μεμονωμένα τους ασκούμενους και ποιές είναι οι προτεραιότητες
 • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη του αγγίγματος, για να προσφέρουμε βοήθεια/προσαρμογή στους ασκούμενους
 • Λιτές & σαφείς οδηγίες για αποτελεσματικές μορφές διδασκαλίας
 • Ρητορική, η σημασία της γλώσσας του σώματος, της φωνής και του αγγίγματος στη διδασκαλία
 • Η συμπεριφορά και ηθική ενός δάσκαλου Yoga και η εξελικτική διαδικασία μάθησης σε μια τάξη ασκούμενων.
3η Ενότητα: Ανατομία, Φυσιολογία & Ενέργεια
 • Ανατομική Σπουδή στα κυριότερα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, όπως: το Σκελετικό / το Μυϊκό / το Αναπνευστικό /το Κυκλοφορικό / το Ενδοκρινικό / το Νευρικό
 • Αρχές Κινησιολογίας για τις άσανες με εξειδικευμένο πρόγραμμα τρισδιάστατης (3D) ψηφιακής ανάλυσης
 • Ενεργειακή Ανατομία – γνωριμία με τα Chakras – τα 7 ενεργειακά κέντρα -, τα Pancha Kosha – τα 5 επίπεδα της ύπαρξης-, τα Vayus – τα 5 ενεργειακά ρεύματα – και τα Gunas – τις τρεις καταστάσεις της ύλης
 • Tridoshas – οι 3 διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου
 • Yoga & Διατροφή,
4η Ενότητα: Φιλοσοφία και Ηθική

Αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί περιλαμβάνει τη μελέτη κι ανάλυση από παραδοσιακά κείμενα, όπως οι Σούτρες του Patanjali, Hatha Yoga Pradipika κι άλλες διδασκαλίες, με στόχο να εμβαθύνουμε στη φιλοσοφία και την ουσία της Yoga. Μέσα από την ανάλυση και τη μελέτη των κειμένων, ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να εφαρμόσουμε την αρχαία φιλοσοφία στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι, οι σπουδαστές είναι σε θέση να προχωρήσουν στην προσωπική τους πνευματική αναζήτηση και παράλληλα να εμπεδώσουν τον ηθικό κώδικα για τους δασκάλους και τη θέση τους στην εποχή που ζούμε.

5η Ενότητα: Πρακτική διδασκαλίας

Σε αυτή την ενότητα αποκτάτε ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη σας, που είναι η πραγματική εμπειρία. Στη διάρκεια του προγράμματος οι σπουδαστές πρέπει να συμμετέχουν σε καθορισμένες τάξεις του Yoga House σαν παρατηρητές και σαν βοηθοί δασκάλου. Για τουλάχιστον 5 ώρες θα πρέπει να διδάξουν μία ολόκληρη τάξη ή ένα μέρος της πρακτικής υπό την επίβλεψη των καθηγητών. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι να μοιράσουν τη γνώση τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των υποψήφιων δασκάλων.

6η Ενότητα: Γραπτές εργασίες – Προσωπική μελέτη

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν δύο γραπτές εργασίες, μέχρι τη λήξη του εκπαιδευτικού. Προτεινόμενα βιβλία για τη μελέτη:

 • Ράτζα Γιόγκα – του Swami Vivekananda
 • Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι – του Paramahansa Yogananda
 • Οι επτά πνευματικοί νόμοι της Γιόγκα – του Deepak Chopra

Κατόπιν συνεννόησης με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλων βιβλίων για τις γραπτές εργασίες.

7η Ενότητα: NLP - Teaching Skills

Αυτή η ενότητα είναι προαιρετική και προσφέρεται με 40% έκπτωση σε όλους τους εκπαιδευόμενους. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο Συμβουλευτικής & Αυτογνωσίας, βασισμένο σε εργαλεία του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.), που προσφέρει πλεονεκτήματα και αναπτύσσει τις δεξιότητες σας σε ότι αφορά τη διδασκαλία και την επικοινωνία με το περιβάλλον σας γενικότερα. Το να είσαι δάσκαλος δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι μαθητής, ακριβώς το αντίθετο. Ένας μαθητής παίρνει τη γνώση, ένας δάσκαλος κάνει τη γνώση που πήρε δική του και είναι σημαντικό να μπορεί να την μεταδώσει. Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Οι δάσκαλοι που θα σας καθοδηγήσουν σε αυτή την εκπαίδευση, γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια εκπαίδευση ζωής και όχι απλά για ένα σεμινάριο. Με μεγάλη χαρά μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, διαθέτουν μεταδοτικότητα και διδακτική εμπειρία πολλών ετών, ενώ ταυτόχρονα διακρίνονται για τη δοτικότητα και την αυθεντικότητα τους και σας υποστηρίζουν στην εξέλιξη σας.

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Yoga Acharya

 • Yogacharya E-RYT 500
 • Lead Trainer RYS 200 & RYS 300
 • Ιδρυτής του Ayama – Yoga House

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατερινα Σπυροπουλου

Κατερινα Σπυροπουλου

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher RYT 500
 • Δασκάλα Χορού
 • Kids Yoga Teacher

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Valerie Saier

Valerie Saier

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • N.L.P. Master Life Coach & Mindfulness Instructor

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Yoga Instructor

 • Yoga Instructor RYT 200
 • Clinical Pilates instructor
 • Φυσικοθεραπεύτρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρείτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Προετοιμασία, με συμμετοχή περίπου 20 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House
 • Επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένας χρόνος πρακτικής Γιόγκα
 • Συμπληρωμένη αίτηση και ερωτηματολόγιο υποψηφίου
 • Συνέντευξη με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπεύθυνο για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης
 • Συνεπής συμμετοχή σε τάξεις του Yoga House κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης
 • Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση και εξέλιξη
Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις που δίνετε;
 • Yoga House – Teacher Training 250 Hours
 • Yoga Alliance 200 Hour Registered Yoga Teacher
 • N.L.P. Amazing Teaching Skills

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Footer TTC 200
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΜΗΜΑ:

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Sending

Pin It on Pinterest

Share This