30-31 Μαρτίου 2024

Salachi Space
Πετράλωνα, Νεφέλης 37 & Πραξίου 18

Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30

Flip your perspective: An Inversion and Back Bending Workshop

Το να γυρίζεις ανάποδα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω δεν το λες κάτι απλό και συνηθισμένο. Ούτε η κάμψη της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω είναι μια καθημερινή και συνηθισμένη κίνηση για το σώμα μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αρκετοί μαθητές τις βρίσκουν εξαιρετικά απαιτητικές και χρειάζονται προσεκτική καθοδήγηση για να σας εμπιστευτούν.

Στο διήμερο σεμινάριο Inversion and Back Bending πρόκειται να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα και βαθύτερη ανάλυση για τις Ανεστραμμένες και τις Πίσω Κάμψεις. Θα εξετάσουμε προσεκτικά την εμβιομηχανική, τις παραλλαγές και την μεθοδολογία διδασκαλίας γύρω από τις πιο γνωστές ανάστροφες και υπερεκτάσεις. Θα μελετήσουμε τις προκλήσεις και πως θα τις ξεπεράσουμε, στη δική μας πρακτική άλλα και στην διδασκαλία των μαθητών μας.

Στη διάρκεια των δύο ημερών θα εξασκηθούμε στην ευθυγράμμιση και την προετοιμασία που απαιτείται για μεσαίες και προχωρημένες ανεστραμμένες και πίσω κάμψεις. Θα αναλυσουμε τα πολλαπλά οφέλη όπως και τους περιορισμούς για μια ασφαλή καθοδήγηση των μαθητών σε ανάστροφες κι υπερκτάσεις.

Διδακτική Ύλη


Πιο αναλυτικά θα μάθουμε:

> Τις πιο γνωστές Ανεστραμμένες και τις παραλλαγές τους

> Τις πιο γνωστές Πίσω Κάμψεις και τις παραλλαγές τους

> Να ρυθμίζουμε και να ευθυγραμμίζουμε σωστά τις άσανας.

> Να χρησιμοποιούμε και να τακτοποιούμε τα βοηθήματα, όπως καρέκλες, κουβέρτες και άλλα.

> Να εφαρμόζουμε αρχές της ανατομίας και φυσιολογίας στην διδασκαλία

> Να εξασκούμε τις συγκεκριμένες κατηγορίες asanas με ενεργητικό ή/ και παθητικό τρόπο.

> Να τις τροποποιούμε για μεμονωμένες περιτπώσεις και ιδιαίτερες ανάγκες

> Την πρακτική εφαρμογή όλων των παραπάνω με υποστηρικτική καθοδήγηση.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει αρκετός χρόνος για ερωτήσεις ή άλλα θέματα που σας απασχολούν και θα συνδυάζονται με την ανάλογη πρακτική εφαρμογή.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ασκούμενους με σχετική εμπειρία και δασκάλους yoga. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300) την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας ρυθμό, αν είστε δάσκαλοι yoga. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη δέσμευση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν σαν YACEP στην Yoga Alliance ©. Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση RYS 300 η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Διάρκεια / Κόστος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 ώρες

30-31 Μαρτίου 2024

Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160€, δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300


Μαρία Χρυσοχεράκη Yoga Teacher - Advanced Yoga Teacher Training RYS 300 - Ayama Yoga House

Δάσκαλοι

Μαρία Χρυσοχεράκη

Η Μαρία γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο μονοπάτι της yoga το 1986. Όλα αυτά τα χρόνια αναζήτησε και εξερεύνησε μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα στη γιόγκα όπως Sivananda, Satyananda, Yoga Works. Το 2002 ξεκίνησε να ασχολείται με την Iyengar yoga και από τότε είναι αφοσιωμένη μαθήτρια και δασκάλα. Ξεκίνησε να διδάσκει το 2005 σε διάφορα yoga studios ενώ το 2010 απέκτησε το δικό της χώρο. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar yoga Level 3. Επίσης, για πολλά χρόνια ηταν η ιδρύτρια του www.yogaonline.gr, του πρώτου διαδικτυακού περιοδικού γιόγκα στην Ελλάδα.

Δήλωση Συμμετοχής


Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Επιλέξτε το σωστό σεμινάριο από την παρακάτω από την λίστα για να γίνει σωστά η κράτηση θέσης.

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending