...

20-21 Ιανουαρίου 2024
Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι & ONLINE Training
Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30
Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

Έχεις ολοκληρώσει μια εκπαίδευση δασκάλων yoga 200 ωρών αλλά νιώθεις πως χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία των πρακτικών που θα ήθελες να διδάσκεις? Αν χρειάζεσαι μια σαφή καθοδήγηση σε ερωτήματα όπως:

  • Πως κτίζουμε μία πρακτική ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων?
  • Με ποιόν τρόπο καθοδηγούμε τον ασκούμενο προκειμένου να προχωρήσει σε μία απαιτητική asana?
  • Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε εμπνευσμένες αλλά και ασφαλείς διαδοχές στάσεων μέσα σε μία κλασική hatha yoga πρακτική αλλά και σε μία πρακτική με γρήγορη ροή?
  • Τι είναι ένα θεματικό μάθημα?

Αυτές οι ερωτήσεις πρόκειται να απαντηθούν σε αυτό το σεμινάριο για δασκάλους yoga. Είναι σημαντικό ένας δάσκαλος να μπορεί να προσφέρει στους ασκούμενους κάτι περισσότερο από διάφορες στάσεις γιόγκα στη διάρκεια ενός μαθήματος. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ένας σκελετός που να εξυπηρετεί την σωματική, ενεργειακή αλλά και ψυχική εξέλιξη του ασκούμενου. Και τέλος είναι ακόμα πιο σημαντικό να υποστηρίζουμε την ασφάλεια του ασκούμενου μέσα στην πρακτική και να μην αφηνόμαστε απλά στον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό της στιγμής.

Σε αυτό το σεμινάριο προσεγγίζουμε την έννοια της διαδοχής και της εξέλιξης μέσα στο μάθημα. Μαθαίνουμε τρόπους να καθοδηγούμε με ασφάλεια τους ασκούμενους στην επίτευξη απαιτητικών στάσεων. Εξερευνούμε τρόπους ώστε οι πρακτικές που προτείνουμε να είναι ενδιαφέρουσες και να προσφέρουν μία ορθή εξελικτική πορεία στον κάθε ασκούμενο ανάλογα με το επίπεδό του.

  • Μαθαίνουμε για την παραδοσιακή έννοια της διαδοχής, Bhava, όπως αυτή αναφέρεται στην Hatha Yoga Pradipika και στην Siva Samhita οδηγώντας τον ασκούμενο σε μία πρακτική που εξελίσσεται κατά στην διάρκεια μίας ολόκληρης  ζωής.
  • Αναλύουμε τις αρχές της διαδοχής των asanas: Parinamavada (η αρχή, το ξεκίνημα) και Vinyasa Krama (το χτίσιμο, η εξελικτική πορεία).
  • Εντάσσουμε την θεωρία στην πρακτική, εξερευνώντας τις διαφορετικές κατηγορίες των asanas και τον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδυάζονται μεταξύ τους αρμονικά δημιουργώντας μία ασφαλή αλλά και ενδιαφέρουσα για τον ασκούμενο πρακτική.
  • Ανακαλύπτουμε διάφορες θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες μπορούμε να στηρίξουμε μία θεματική πρακτική.
  • Αναλύουμε συγκεκριμένες κλασικές σειρές asanas, (Sivananda, Iyengar) για να κατανοήσουμε το σκεπτικό που έχουν δημιουργηθεί.

Το σεμινάριο συνοδεύεται από γραπτές σημειώσεις, χρήσιμες για μελλοντική μελέτη και εμβάθυνση και αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε σεμινάριο σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση σας (YACEP) για την Yoga Alliance.

Δάσκαλοι

Κατερίνα Σπυροπούλου, Δασκάλα YogaH Κατερίνα Σπυροπούλου, είναι δασκάλα yoga RYT-500 και δασκάλα χορού, διδάσκει Hatha Yoga, Prana Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει την Βασική (RYS 200) και Ανώτερη (RYS 300) Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και τρία μετεκπαιδευτικά (120 ώρες), Embodyment of the Flow , Yoga Trans Dance και Embodying Shakti  με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

20-21 Ιανουαρίου 2024
Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι & ONLINE Training
Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30
Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 ώρες + 2 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ
ΧΩΡΟΣ: Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι & ONLINE Training

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και εξόφληση το αργότερο την ήμερα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επιλέξτε σεμινάριο από την παρακάτω λίστα.

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest

Share This