20-21 Ιανουαρίου 2024

Salachi Space & ONLINE Training
Πετράλωνα, Νεφέλης 37 & Πραξίου 18

Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30

Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

Έχεις ολοκληρώσει μια εκπαίδευση δασκάλων yoga 200 ωρών αλλά νιώθεις πως χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία των πρακτικών που θα ήθελες να διδάσκεις? Αν χρειάζεσαι μια σαφή καθοδήγηση σε ερωτήματα όπως:

  • Πως κτίζουμε μία πρακτική ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων?
  • Με ποιόν τρόπο καθοδηγούμε τον ασκούμενο προκειμένου να προχωρήσει σε μία απαιτητική asana?
  • Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε εμπνευσμένες αλλά και ασφαλείς διαδοχές στάσεων μέσα σε μία κλασική hatha yoga πρακτική αλλά και σε μία πρακτική με γρήγορη ροή?
  • Τι είναι ένα θεματικό μάθημα?

Αυτές οι ερωτήσεις πρόκειται να απαντηθούν σε αυτό το σεμινάριο για δασκάλους yoga. Είναι σημαντικό ένας δάσκαλος να μπορεί να προσφέρει στους ασκούμενους κάτι περισσότερο από διάφορες στάσεις γιόγκα στη διάρκεια ενός μαθήματος. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ένας σκελετός που να εξυπηρετεί την σωματική, ενεργειακή αλλά και ψυχική εξέλιξη του ασκούμενου. Και τέλος είναι ακόμα πιο σημαντικό να υποστηρίζουμε την ασφάλεια του ασκούμενου μέσα στην πρακτική και να μην αφηνόμαστε απλά στον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό της στιγμής.

Σε αυτό το σεμινάριο προσεγγίζουμε την έννοια της διαδοχής και της εξέλιξης μέσα στο μάθημα. Μαθαίνουμε τρόπους να καθοδηγούμε με ασφάλεια τους ασκούμενους στην επίτευξη απαιτητικών στάσεων. Εξερευνούμε τρόπους ώστε οι πρακτικές που προτείνουμε να είναι ενδιαφέρουσες και να προσφέρουν μία ορθή εξελικτική πορεία στον κάθε ασκούμενο ανάλογα με το επίπεδό του.

  • Μαθαίνουμε για την παραδοσιακή έννοια της διαδοχής, Bhava, όπως αυτή αναφέρεται στην Hatha Yoga Pradipika και στην Siva Samhita οδηγώντας τον ασκούμενο σε μία πρακτική που εξελίσσεται κατά στην διάρκεια μίας ολόκληρης  ζωής.
  • Αναλύουμε τις αρχές της διαδοχής των asanas: Parinamavada (η αρχή, το ξεκίνημα) και Vinyasa Krama (το χτίσιμο, η εξελικτική πορεία).
  • Εντάσσουμε την θεωρία στην πρακτική, εξερευνώντας τις διαφορετικές κατηγορίες των asanas και τον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδυάζονται μεταξύ τους αρμονικά δημιουργώντας μία ασφαλή αλλά και ενδιαφέρουσα για τον ασκούμενο πρακτική.
  • Ανακαλύπτουμε διάφορες θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες μπορούμε να στηρίξουμε μία θεματική πρακτική.
  • Αναλύουμε συγκεκριμένες κλασικές σειρές asanas, (Sivananda, Iyengar) για να κατανοήσουμε το σκεπτικό που έχουν δημιουργηθεί.

 

Art of Sequencing - Advanced Yoga Teacher Training RYS 300 - Ayama Yoga House

Το σεμινάριο συνοδεύεται από γραπτές σημειώσεις, χρήσιμες για μελλοντική μελέτη και εμβάθυνση και αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε σεμινάριο σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση σας (YACEP) για την Yoga Alliance.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής


Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Διάρκεια / Κόστος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 ώρες + 2 ώρες εργασίες.

20-21 Ιανουαρίου 2024

Σάββατο & Κυριακή 9.30 – 17.30

Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300


Χρήστος Χαρικίοπουλος

Δάσκαλοι

Christos Krishna

Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δήλωση Συμμετοχής


Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Επιλέξτε το σωστό σεμινάριο από την παρακάτω από την λίστα για να γίνει σωστά η κράτηση θέσης.

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending