Clear Your Mind

Namaste, και καλωσορίσατε στο “Clear Your Mind” – ένα 3ήμερο yoga retreat στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Agrikies Country Retreat.

Σε αυτό το ήσυχο καταφύγιο glamping, σας προσκαλούμε να αφεθείτε σε ένα ταξίδι αναζωογόνησης και εσωτερικής ηρεμίας με τον Χρήστο και τον Κωνσταντίνο. Μια ευκαιρία για διακοπή από τους εντόνους ρυθμούς της καθημερινότητας για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

Πρόθεση σε αυτό το yoga retreat είναι η επανσύνδεση με την αληθινή μας φύση. Τα εργαλεία μας είναι πρακτικές yoga και βόλτες σε πανέμορφους τόπους όπως είναι οι καταρράκτες στη Νεδα και το Πολυλιμνιο. Κάθε ημέρα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, με αγάπη και φροντίδα, ώστε να θρέψει την ανάγκες μας για χαλάρωση και ηρεμία.

24 – 26 Μαΐου 2024

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το ήσυχο χωριό Μαραθόπολη, γνωστό και ως «Μάραθος», είναι ένα στολίδι δίπλα στη θάλασσα με μαγευτικά νερά όπου μπορείς να το ανακαλύψεις όλο με τα πόδια.

Οι Αγρικιές είναι μια όαση στο μεσσηνιακό ελαιόδασος, στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για έναν ελαιώνα, που βρίσκεται ανάμεσα στο ψαροχώρι της Μαραθόπολης και την παραλία Λαγουβάρδου, κι ανήκει στην οικογένειά για περισσότερα από 100 χρόνια.

Με το που φτάνεις στις Αγρικιές  αισθάνεσαι τις δονήσεις της φύσης γύρω σου. Αγγίζεις το πράσινο, βλέπεις το μπλε, ακούς τα πουλιά να τραγουδούν το πρωί, ονειρεύεσαι την ώρα του δειλινού, γεύεσαι τη γη….

Ο χώρος αποτελείται από τέσσερις πέτρινες μεζονέτες και πέντε πολυτελείς σκηνές σαφάρι (glamping).

Η Μαρίνα, η ιδιοκτήτρια, είναι πάντα εκεί για να σε καλωσορίσει και να σε καθοδηγήσει. Μεγάλωσε στη Μαραθόπολη, ξέρει πώς να σε κάνει να νιώσεις ντόπιος για λίγο!

Yoga Retreat - Clear Your Mind - 24 έως 26 Μαΐου
Calm-Your-Mind-Yoga-Retreat-6

CLEAR YOUR MIND

Τα πρωινά μας θα ξεκινούν με δυναμικές πρακτικές Hatha yoga ώστε να τονώσουμε το σώμα, να ενεργοποιήσουμε το πνεύμα και να καθαρίσουμε το μυαλό. Καθώς η μέρα εξελίσσεται, θα έχουμε την ευκαιρία να αφεθούμε στη φυσική ομορφιά της γύρω περιοχής.

Στο πρόγραμμα μας είναι ημερήσιες εκδρομές στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Νεδα και το Πολυλιμνιο, την «γαλάζια λίμνη» της Ελλάδας. Δυο τόποι μαγικοί που όσες φορές βρεθείς εκεί, ποτέ δεν είναι αρκετό. Ανοιγόμαστε στην επαφή με την φύση για να επανασυνδεθούμε με τη γήινη ενέργεια και να βρουμε ανακούφιση στην σοφία της.

Τα απογεύματα θα κλείνουμε με restorative yoga ή άλλες πρακτικές για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Πρόκειται για επιλεγμένες πρακτικές που απελευθερώνουν την ένταση, ηρεμούν το μυαλό και αποκαθιστούν την εσωτερική αρμονία.

ΔΙΑΜΟΝΗ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για την διαμονή μας επιλέξαμε το glamping σε αυθεντικές σκηνές σαφάρι από την Νότια Αφρική. Το να ζεις σε μια σκηνή είναι σαν να ζεις σε μια φωλιά, αλλά σου επιτρέπει να περιτριγυρίζεσαι από την φύση χωρίς να εγκαταλείπεις την άνεση.

Η κάθε σκηνή μοιράζεται ανά τρία (3) άτομα και είναι πλήρως εξοπλισμένη με wc, ντους, ψυγείο, air-condition κι όλες τις σχετικές ανέσεις που προσφέρει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το πρόγραμμα του yoga retreat περιλαμβάνει δυο (2) super extra-large brunch και δυο (2) δείπνα vegetarian ή vegan επιλογής. Τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα από την τοπική αγορά και τον κήπο.

Calm-Your-Mind-Yoga-Retreat-3
Calm-Your-Mind-Yoga-Retreat-4

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14.00 – 16.00: Άφιξη & τακτοποίηση στα δωμάτια
16.30 – 17.30: Κύκλος γνωριμίας
17.30 – 19.00: Welcome yoga practice
20.30: Dinner

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00- 9.30: Morning yoga
9.30: Brunch
11:30- 15:30: Πεζοπορεία Πολυλίμνιο 
18.30 – 20.00: Restorative yoga
20.30: BBQ dinner with vegetarian choices

ΚΥΡΙΑΚΗ

8.00- 9.30: Morning yoga
9.30: Brunch
11:30- 16:00: Πεζοπορεία Καταρράκτες Νέδα
17.30: Outdoor yoga
19.00:  Επιστροφή 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΝΕΔΑ

Η Νέδα είναι ποτάμι, στη δυτική Πελοπόννησο κι είναι το μοναδικό ποτάμι στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα. Οι πήγες του ξεκινουν από τη νότια πλαγιά του όρους Λύκαιον, κοντά στο χωριό Νέδα της βόρειας Μεσσηνίας. Κοντά στο χωριό Πλατανιά υπάρχει ο γνωστός καταρράκτης και τα νερά της χύνονται στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

Σε ένα βαθύ φαράγγι που σχηματίζει το ρέμα της Μαύρης Λίμνης βρίσκεται το Πολυλίμνιο. Ένας μυστικός παράδεισος φτιαγμένος από μικρές λίμνες και καταρράκτες, που περιβάλλεται από ελαιώνες και αμπελώνες. Το μικρό μονοπάτι περνά μέσα από πυκνή βλάστηση και γραφικά ξύλινα γεφύρια και σε οδηγεί στην αγκαλιά της φύσης.

Και οι δύο είναι τόποι μαγικοί κι αγαπημένοι. Ο Κωνσταντίνος σαν οδηγός βουνού τους έχει επισκεφθεί πολλές φορές και τους γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά τους. 

Calm-Your-Mind-Yoga-Retreat-4
Χρήστος Χαρικίοπουλος

Λίγα λόγια για τον Χρήστο

Ο Χρήστος – είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Δ.Σ. στον Συλλόγο Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική του εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Χρήστος Χαρικίοπουλος

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο

Ο Κωνσταντίνος είναι δασκαλος yoga, fitness coach, scuba diver και οδηγός βουνού. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό και το μπάσκετ από μικρή ηλικία αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε με το δίπλωμα του Animal movement instructor L1, ένα πρόγραμμα λειτουργικής προπόνησης που συνδυάζει αρχέγονες κινήσεις και μιμήσεις ζώων. Ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαλογισμού μέσω του Ayama Yoga House «Εμπιστέψου τη σιωπή», ανακαλύπτοντας  τη σοφία και την ηρεμία που μπορεί να σου προσφέρει ο διαλογισμός, συνδέοντας μας με τον ανώτερο εαυτό μας. Είναι άνθρωπος που αγαπά τη φύση και τις καινούργιες εμπειρίες και δεν χάνει ευκαιρία για μια πεζοπορική βόλτα αλλά και για μία βουτία που φτάνει τα 40 μέτρα στη θάλασσα.

 

 

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ: 285€

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΠΑ 24%

Το κόστος περιλαμβάνει δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ΤΡΙΚΛΙΝΗ σκηνή, δύο (2) πρωινά/brunch και δύο (2) βραδυνά γεύματα. Η διατροφή είναι χορτοφαγική. Το κοστος επίσης περιλαμβάνονται όλες οι πρακτικές yoga και οι πεζοπορείες στην διάρκεια του yoga retreat. Η απόσταση είναι μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα με μικρά έξοδα μετακίνησης. Συνήθως χρησιμοποιούμε την μέθοδο car pooling (συνεπιβατισμό) και μοιραζόμαστε την διαδρομη και τα έξοδα μετακίνησης.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην παρακάτω φόρμα και κλείσε έγκαιρα τη θέση σου!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι συμμετέχοντες χρειάζεται να μας ενημερώσουν για θέματα υγείας όπως αλλεργίες, αναπνευστικές παθήσεις, καρδιάκες παθήσεις, πόνους σε μέση, γόνατα, κρίσεις πανικού, φαρμακευτικές αγωγές, κ.α. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας στην διάρκεια των πρακτικών. Το Ayama Yoga House διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων αν προκύψει ανωτέρη βία.

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την κατάθεση προκαταβολής 100€.

Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 20 ημέρες πριν.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Yoga Retrats by Ayama Yoga House

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Yoga Retreat Form

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Sending