Είστε αρχάριοι στην πρακτική της γιόγκα;
Μήπως για κάποιο λόγο διστάζετε να συμμετάσχετε σε ομαδικές τάξεις;
Μήπως χρειάζεστε μια επανάληψη με αναλυτικές οδηγίες για τα πρώτα σας μαθήματα;
Ή μήπως έχετε αρκετή περιέργεια για το τί άλλο μπορεί να προσφέρει η γιόγκα, πέρα από την ευλυγισία του σώματός σας;
Τότε αυτό το εργαστήρι “Εισαγωγή στη Yoga – Beginners Workshop”, είναι για εσάς. Για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωρίσετε, απλά, πώς μπορείτε να νοιώσετε καλύτερα!

beginners2

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα-θεμέλιο, που διδάσκει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένας αρχάριος για να ξεκινήσει (ή να επανεκκινήσει) το ταξίδι του στην γιόγκα. Ξεκινάμε με τα βασικά, δηλαδή, τί είναι η γιόγκα στην πραγματικότητα και ποιά η αρχαία φιλοσοφία πίσω από αυτή. Στην συνέχεια γίνεται πρακτική εξάσκηση σε όλες τις βασικές ομάδες των στάσεων της γιόγκα (asanas). Επίσης, προκειται να μάθετε βασικές αρχές για την ευθυγράμμιση του σώματος, πώς να κατακτήσετε τη σταθερότητα στις στάσεις, τη σημασία της αναπνοής στη διάρκεια της πρακτικής. Το εργαστήρι έχει μια χαλαρή προσέγγιση και μπορείτε να ζητάτε διευκρινήσεις κατά την διάρκεια. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα, απλά φέρτε τον εαυτό σας και κάποια άνετα ρούχα! Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα την πρακτική τους ή για όσους έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά επιθυμούν μια επανάληψη στις θεμελιώδεις αρχές της γιόγκα.

beginners3Πιο συγκεκριμένα προκειται να παρουσιάσουμε μια βασική τάξη Hatha Yoga σε αργή κίνηση με πολλές λεπτομέρειες και εξατομικευμένες οδηγίες ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν με τον καλύτερο τρόπο την πρακτική στις δικες τους ατομικές ιδιαιτερότητες. Περιλαμβάνεται:

  • Εισαγωγή στη φιλοσοφία της γιόγκα.
  • Ο Χαιρετισμός του Ήλιου (αναλυτικά οι στάσεις).
  • Βασικές ασκήσεις αναπνοών (pranayama).
  • Οδηγίες για την ασφάλεια κα την ευθυγράμμιση του σώματος.
  • Οδηγίες για βασικές στάσεις (όρθιες, καθιστές, υπερεκτάσεις, κ.α.).
  • Στάσεις αποκατάστασης και χαλάρωσης.

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2015
Διάρκεια: 16.30 – 19.30
Τόπος: Yoga House

Διδάσκει ο Χρήστος Χαρικιόπουλος

meΟ Χρήστος, γεννήθηκε στο Μόναχο το 1967 και είναι ο ιδρυτής του Yoga House από το 2006. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει τρία προγράμματα εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας 1000+ ώρες προσωπικής εκπαίδευσης στη yoga και διδάσκει από το 2005. Ο τρόπος που προσεγγίζει τη διδασκαλία έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν το δικό τους δρόμο προς την αυτογνωσία, με έμφαση στην ασφάλεια και την επίγνωση στο παρόν. Διδάσκει τακτικά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της σχολής, διεξάγει σεμινάρια & workshops. Παράλληλα διευθύνει και καθοδήγει τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων yoga που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Yoga House. Σήμερα είναι εγγεγραμμένος στο διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance σαν E- RYT 500 (έμπειρος δάσκαλος) με περισσότερες από 800 ώρες διδασκαλίας κάθε χρόνο και το Yoga House είναι εγγεγραμένο σαν πιστοποιημένη σχολή RYS 200 & RYS 300 από τον ίδιο οργανισμό.

Μπορείτε να δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας. Tηλέφωνο: 210 3450020 από 5μμ έως 8.30μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή. Έκτακτα στο 6977612222.
Email: info@yogahouse.gr