Μαρία Χρυσοχεράκη

Γεννήθηκα το 1973 στο Darwin της Αυστραλίας και ασχολήθηκα πρώτη φορά με τη γιόγκα σε ηλικία μόλις 13 ετών. Από τότε, εξερεύνησα μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα όπως: Sivananda, Satyananda και Yoga Works.

Το 2002 ξεκίνησα τη μαθητεία μου στην Iyengar Yoga και είμαι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga (Level 3)

Οι δάσκαλοι Iyengar yoga τροποποιούμε τις κλασσικές θέσεις της γιόγκα με τα βοηθήματα (props) και χρησιμοποιούμε τη βαθιά γνώση των άσανα έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης μου ανάγκης για καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της γιόγκα, συνεχίζω να παρακολουθώ εκπαιδευτικά προγράμματα και να εξετάζομαι στην Iyengar Yoga σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχω το υψηλότερο δίπλωμα Iyengar Yoga στη χώρα μας. Επιπροσθέτως, δεν χάνω την ευκαιρία να παρακολουθώ σεμινάρια με παγκοσμίου φήμης δασκάλους όπως η Penny Chaplin, ο Eyal Shifroni, η Carrie Owerko η Sheila Haswell και η Lois Steinberg. Τέλος, επισκέπτομαι το Iyengar Institute στην Pune της Ινδίας για περαιτέρω επιμόρφωση.

Εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζομαι ως δασκάλα με διάφορα στούντιο και είμαι η ιδρύτρια του yogaonline.gr, που υπήρξε το πρώτο διαδικτυακό περιοδικό γιόγκα στην Ελλάδα. Συμμετέχω σε εκπαιδευτικά 200 και 300 ωρών, οργανώνω workshops και retreats και είμαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας.

Πέρα από τη διδασκαλία και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχω την χαρά και την τιμή να αρθρογραφώ στο κορυφαίο free-press υγείας και ευεξίας NaturaNRG, καθώς και στο ελληνικό τμήμα ενός από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κόσμου, την Huffington Post

Το καλοκαίρι του 2017 ίδρυσα την Pure Yoga με στόχο να προσφέρω προσωποποιημένα Iyengar yoga μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.