Γιάννα Αλ Νάκα

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η ανάγκη μου για προσωπική έκφραση καθώς και η αναζήτηση της εσωτερικής μου αλήθειας με οδήγησαν στην ενασχόληση μου με το θέατρο. Από το 2012, παράλληλα με την ιατρική ειδίκευση, ξεκίνησα θεατρικές σπουδές παρακολουθώντας εργαστήρια υποκριτικής, σεμινάρια σωματικού θεάτρου και ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσω του θεάτρου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το μονοπάτι της yoga. Ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα hatha yoga, βιώνοντας σταδιακά μια εμπειρία μεταμόρφωσης, συνάντησης και απελευθέρωσης της δύναμης και του φωτός που φέρουμε μέσα μας. Με την επιθυμία να εμβαθύνω στη πρακτική της yoga παρακολούθησα το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 250 h στο Ayama Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο.

Όταν το 2016 έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», άρχισα να αναζητώ τρόπο να συνδυαστεί η επιστημονική γνώση για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό με την πρακτική της yoga, προκειμένου η κάθε γυναίκα με ασφάλεια να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα της και να αναλάβει τα “ηνία” της διαδικασίας της γέννησης. Σε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prenatal – Postnatal στο Ayama Yoga House με την Γαία Λάσκου.

Σήμερα είμαι εγγεγραμμένη στο διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA) ως Registered Yoga Teacher και ως Prenatal Yoga Teacher, συνεχίζω να παρακολουθώ μετεκπαιδευτικά προγράμματα: N.L.P. Teaching Skills (Valerie Saier), Yoga Nidra (Valerie Saier), Prana Anatomy (Χρήστος Χαρικιόπουλος), Art of sequencing (Κατερίνα Σπυροπούλου), Meditation workshop (Χρήστος Χαρικιόπουλος) και καθοδηγώ μαθήματα περιγεννητικής και μεταγεννητικής yoga. Στα μαθήματα συνδυάζω τις ιατρικές γνώσεις, με τις τεχνικές της yoga, με στόχο την εναρμόνιση αυτών με τις ανάγκες κάθε γυναίκας ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται. Πρόθεση μου είναι η κάθε ασκούμενη, αποδεχόμενη την ιστορία που είναι γραμμένη στο σώμα της, να ακολουθήσει τη ξεχωριστή μελωδία της αναπνοής της, να εμπιστευτεί την καρδιά της και να την αφήσει να την οδηγήσει στη διαδικασία του τοκετού και στο ταξίδι της μητρότητας.