18-19 Νοε. & 9-10 Δεκ. 2023

Salachi Space & ONLINE Training
Πετράλωνα, Νεφέλης 37 & Πραξίου 18

Σάββατο & Κυριακή: 10.00–17.30

Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους/ες θέλουν να εμβαθύνουν στην ανατομία, την εμβιομηχανική και την λειτουργική κινησιολογία του σώματος.

‘’ Force is the language of cells and movement is what we say.’’
Dr. Andreo Spina

Θα αναλύσουμε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του σώματος, έτσι ώστε να δημιουργείτε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ασκούμενους, με ή χωρίς συγκεκριμένο τραυματισμό / ιδιαιτερότητα του σώματος.

Η κάθε κίνηση στο σώμα μας συνοδεύεται από μια αλλαγή πρώτα εσωτερικά – π.χ. νευρά, μυς, συνδετικός ιστός, κύτταρα – και κατ’ επέκταση εξωτερικά ως μια αλλαγή στα σχήματα και στα κινητικά μοτίβα που μπορεί να πάρει και να ακολουθήσει μια ανθρώπινη μορφή.

Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε την ανατομία, την κινησιολογία και τις μυοπεριτοναϊκές συνδέσεις του σώματος χρησιμοποιώντας ένα 3D πρόγραμμα καθώς και ψηλάφηση, ασκήσεις κιναισθησίας/ βιωματικής ανατομίας. Επίσης αναφορά θα γίνει στις πιο συχνές Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες που μπορούμε να συναντήσουμε  στους ασκούμενους μας αλλά και στο δικό μας σώμα (π.χ αυχεναλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, τενοντοπάθειες κ.α).

Έτσι, έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις μας σε θεωρητικό επίπεδο, θα μπορέσουμε να περάσουμε ένα μεγάλο μέρος του σεμιναρίου στο πρακτικό κομμάτι με θέσεις που μπορούμε να ενθαρρύνουμε και να ‘’αποφύγουμε’’ ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες – τραυματισμούς του ασκούμενου, ασκήσεις για ελεγχόμενη αύξηση του εύρους των αρθρώσεων, θέσεις ενδυνάμωσης και κινητικής σταθεροποίησης και μια πιο λειτουργική προσέγγιση σε βασικές θέσεις Yoga (Trikonasa, Janu sirsasana, Pigeon κ.α).

Ο στόχος του σεμιναρίου να μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει ένα ολιστικό και επιστημονικό σύστημα προσέγγισης για τα μαθήματα του ώστε να υπάρχει η απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους.

Διδακτική Ύλη


Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για:

⇒ Λειτουργική ανατομία σώματος – Μυοσκελετικό, αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα.

⇒ Ανατομία νευρικού συστήματος και πως αυτό επηρεάζει και επηρεάζεται με την κίνηση.

⇒ Κινησιολογία του σώματος – Τύποι μυϊκών συσπάσεων, επίπεδα κίνησης.

⇒ Συχνότερες Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες. Ανάλυση στην φυσιολογία της παθολογίας.

⇒ Oι συνδέσεις στο σώμα μας. (Ασκήσεις κιναισθησίας, κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, δυναμική σταθεροποίηση, δυναμική ισορροπία, ελεύθερες κινητικές μεταφορές).

⇒ Η σημαντικότητα του Εύρους κίνησης, οι διαφορές παθητικού και ενεργητικού εύρους.

⇒ Ασκήσεις για αξιολόγηση του εύρους.

⇒ Ελεγχόμενο ενεργητικό και παθητικό εύρος κίνησης στο σώμα μας.  (Ελεγχόμενες αρθρικές κυκλικές κινήσεις  -CAR’s-, ασκήσεις ενδυνάμωσης και κλιμακωτή αύξηση του εύρους με έλεγχο)

⇒ Παραλλαγές βασικών θέσεων/asana – Τα οφέλη μια ενεργητικής διάτασης από μια θέση.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής


Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA), απευθύνεται σε δάσκαλους yoga, σε αφοσιωμένους ασκούμενους και σε κάθε είδους θεραπευτές. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό. Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Διάρκεια / Κόστος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 ώρες + 2 ώρες εργασίες.

⇒ Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol.1
Άνω Μέρος:
Σπονδυλική στήλη, Κεφάλι (Αυχένας) & Άνω άκρα (χέρια, ώμοι).
18 – 19 Νοεμβρίου 2023

⇒ Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol.2
Κάτω Μέρος:
Λεκάνη, Ισχία, Γόνατα, Πέλματα
9-10 Δεκεμβρίου 2023

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 280€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια για την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Δάσκαλοι:

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Yoga instructor RYT 200, PT, PT, Clinical Pilates instructor, FRCms, Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αποκατάσταση μέσω της θεραπευτικής και λειτουργικής άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.

Δήλωση Συμμετοχής


Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Επιλέξτε το σωστό σεμινάριο από την παρακάτω από την λίστα για να γίνει σωστά η κράτηση θέσης.

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending