Τα Shat Kriyas (οι Έξι Καθαρισμοί) αναφέρονται στα κείμενα του Hatha Yoga Pradipika και παραδοσιακά θεωρούνται σημαντικό μέρος στην πρακτίκη της Hatha yoga. Το φθινόπωρο και η άνοιξη έιναι δύο εποχές που ιδανικά κάποιος μπορεί να δοκιμάσει την αποτοξίνωση και τους ενεργειακούς καθαρισμούς. Στις άλλες δύο εποχές, χειμώνα και καλοκαίρι, οι συνθήκες είναι πιο έντονες και συσσωρεύουμε αρκετή τοξίνη, η ενέργεια μας γίνεται πιο βαριά κι ο νους έχει ανάγκη να αδειάσει.

Ο Christos Krishna, έχει προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης με πολλές επιλογές για κάθε ανάγκη. Το μέρος και η εποχή που επιλέγουμε κάθε φορά είναι ιδανικά για να συνδεθούμε με την εσωτερική πηγή της δύναμης μας, να θρέψουμε την καρδιά με αγάπη και να αδειάσουμε το νου από τα περιττά φορτία του.

Αν ψάχνεις για ένα ουσιαστικό retreat αποτοξίνωσης με έναν έμπειρο δάσκαλο, χωρίς spa, σουίτες και villas τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Το πρόγραμμα του Shat Kriyas ~ Detox & Reset, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση τα παρακάτω:

  • Πρακτική yoga για αποτοξίνωση του σώματος.
  • Τεχνικές αναπνοών για ενεργειακό καθαρισμό.
  • Διαλογιστικές πρακτικές για αποφόρτιση του νου.
  • Ειδική χορτοφαγική διατροφή (smoothies, λαχανικά, φρούτα, λίγα όσπρια).
  • Shat Kriyas & Sankhapraksalana:
    Πρόκειται για παραδοσιακές τεχνικές καθαρισμού με αλατόνερο για την μύτη, τον οισοφάγο και του εντέρου με καθοδήγηση από τον Χρήστο.

Το κόστος του retreat είναι 160€ εχει διάρκεια 2 ημερες και περιλαμβάνει 1 διανυκτερεύση, 3 γεύματα κι όλες τις πρακτικές που αναφέρονται παραπάνω.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ, τα έξοδα μετακίνησης και οι ΕΞΤΡΑ παροχές.

Δάσκαλοι

Χρήστος ΧαρικίοπουλοςΟ Χρήστος Χαρικιόπουλος – είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Δ.Σ. στον Συλλόγο Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική του εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το Ημερήσιο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ:

9.00: Άφιξη & τακτοποίηση στα δωμάτια

10.30: Κύκλος γνωριμίας & πρακτική yoga

13.30: Ελεύθερος χρόνος & γεύμα

18.30: Breathwork – Τεχνικές αναπνοών

19.30: Tratak & Διαλογιστική Πρακτική

ΚΥΡΙΑΚΗ:

7.30: Shat Kriyas & Sankhapraksalana (διάρκεια 3 ώρες)

Α) Jala Neti: Καθαρισμός της ρινικής οδού με αλατόνερο
Β) Kunjal: Καθαρισμός του οισοφάγου με αλατόνερο
Γ) Sankhapraksalana: Καθαρισμός του εντέρου με αλατόνερο

11.30: Ξεκούραση

13.30: Ειδικό γεύμα Kitchari (κόκκινες φάκες και ρύζι μπασμάτι) μετά τον καθαρισμό του εντέρου.

16.00: Breathwork – Τεχνικές αναπνοών

17.00 Κλείσιμο του κύκλου & αναχώρηση

Δήλωση Συμμετοχής

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending