...

2022 – 25 Νοε. 2 & 16 Δεκ.
2023 – 6 & 20 Ιαν. 10 & 24 Φεβ. 10 & 24 Μαρ. 7 Απρ.
ONLINE παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.
Παρασκευή: 18.00 – 20.00

Σήμερα, ζούμε σε ένα κόσμο όπου ένα δέντρο έχει μεγαλύτερη οικονομική αξία, νεκρό από ότι ζωντανό και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι αυτό το δέντρο, είμαστε εμείς.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η συνείδηση μας εκτίθεται, όλο και περισσότερο, στην υπερπληροφόρηση και παράλληλα την χειραγώγηση μέσα από την ταχύτατα αναπτυσσομένη τεχνολογία (internet & social media) με σκοπό την κατανάλωση και το κέρδος.

Σήμερα είναι η εποχή όπου ο άνθρωπος χρειάζεται να καλλιεργήσει την επίγνωση και την συνείδηση των επίλογων του κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί το σημαντικότερο «εργαλείο» που διαθέτει. Ο νους.

Η λέξη κλειδί για να «δαμάσουμε» την δύναμη του νου είναι η συγκέντρωση (dharana).

Νοητική συν-κέντρωση σημαίνει φέρνω την σκέψη μου σε ένα κέντρο, δηλαδή εστιάζω όλη την διασκορπισμενή νοητική μου ενέργεια σε ΜΙΑ σκέψη που συνειδητά έχω επιλέξει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συλλέγει διαρκώς πολυάριθμα εξωτερικά ερεθίσματα και ανταποκρίνεται σε αυτά, κυρίως αυτόματα, σχεδόν ασυνείδητα.

Αυτός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος λειτουργίας του νου που χαρακτηρίζεται κυρίως από αντίδραση και όχι δράση.

ΔΡΑΣΗ = (συνειδητή επιλογή)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ = (ασυνείδητη ανταπόκριση).

Αυτές οι σκέψεις εδώ και καιρό με οδήγησαν να ετοιμάσω ένα σεμινάριο διαλογιστικών πρακτικών που εύχομαι να φανεί χρήσιμο βοήθημα σε όσους έχουν την επιθυμία να εξελίξουν και να αξιοποιήσουν την νοητική τους ενέργεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμέτοχης είναι η ειλικρινής επιθυμία για αλλαγή σε ότι μας εμποδίζει να είμαστε συνειδητοί.

«Η αλλαγή δεν είναι ποτέ επώδυνη… 

Είναι η αντίσταση στην αλλαγή που συνοδεύεται από πολύ πόνο». ~ Buddha ~

Διδακτική Ύλη

Το σεμινάριο έχει διάρκεια περίπου 5 μήνες κι εξελίσσεται σε 10 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών. Σε κάθε συνάντηση εστιάζουμε σε μια ξεχωριστή πρακτική διαλογισμού από διάφορα εσωτερικά μονοπάτια με ένα κοινό στόχο την καλλιέργεια της νοητικής εστίασης. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

> Να εργαστούμε με πρακτική εξάσκηση, θεωρητική αναλυση και προσωπική καθοδήγηση σε συγκεκριμένες διαλογιστικές πρακτικές.

> Να αναλύσουμε τα 3 Gunas -οι Τρεις εκδηλώσεις της Οικουμενικής Ευφυΐας- ώστε να αναπτύξουμε την έννοια της διάκρισης.

> Να ξεδιαλύνουμε στους «μύθους», τις παρεξηγήσεις και τα λάθη που συνδέονται με την πρακτική του διαλογισμού.

> Όλες οι συναντήσεις περιλαμβάνουν πρακτική σε βασικές θέσεις / asanas για το φυσικο σώμα και τεχνικές αναπνοών / pranayama, καθώς η εστίαση στην αναπνοή είναι ο “προθάλαμος” του διαλογισμού.

Το σεμινάριο συνοδεύεται από σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή και θα δοθεί ανάλογη γραπτή εργασία αξιολόγησης στους δασκάλους/ες yoga.

Δάσκαλοι

Χρήστος ΧαρικίοπουλοςΟ Χρήστος Χαρικιόπουλος – είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Δ.Σ. στον Συλλόγο Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική του εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ασκούμενους ή δασκάλους yoga και είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες, Τοποθεσία, Κόστος

 

2022 – 25 Νοε. 2 & 16 Δεκ.
2023 – 6 & 20 Ιαν. 10 & 24 Φεβ. 10 & 24 Μαρ. 7 Απρ.
ONLINE παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.
Παρασκευή: 18.00 – 20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 ώρες + 4 ώρες εργασίες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 180€, δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6977612222 ή mail: info@yogahouse.gr

 

Δήλωση Συμμετοχής

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending