2023 – 3 & 17 Νοε. – 1 & 15 Δεκ.
2024 – 5 & 19 Ιαν. – 2 & 16 Φεβ.

ONLINE παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Παρασκευή: 18.00 – 20.30

Σήμερα, ζούμε σε ένα κόσμο όπου ένα δέντρο έχει μεγαλύτερη οικονομική αξία, νεκρό από ότι ζωντανό. Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι αυτό το δέντρο, είμαστε εμείς. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η συνείδηση μας εκτίθεται στην υπερπληροφόρηση και παράλληλα την χειραγώγηση. H ταχύτατα αναπτυσσομένη τεχνολογία (internet & social media) έχουν μανοδικό σκοπό την κατανάλωση και το κέρδος.

Σήμερα είναι η εποχή όπου ο άνθρωπος χρειάζεται να καλλιεργήσει την επίγνωση και την συνείδηση των επίλογων του. Kι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί το σημαντικότερο «εργαλείο» που διαθέτει. Ο νους. Η λέξη κλειδί για να «δαμάσουμε» την δύναμη του νου είναι η συγκέντρωση (dharana).

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συλλέγει διαρκώς πολυάριθμα εξωτερικά ερεθίσματα και ανταποκρίνεται σε αυτά, κυρίως αυτόματα, σχεδόν ασυνείδητα. Αυτός o συνηθισμένος τρόπος λειτουργίας του νου χαρακτηρίζεται κυρίως από αντίδραση και όχι δράση. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ = (ασυνείδητη ανταπόκριση) / ΔΡΑΣΗ = (συνειδητή επιλογή)

Νοητική συν-κέντρωση σημαίνει φέρνω την σκέψη μου σε ένα κέντρικο σημείο. Συγκεντρώνω όλη την διασκορπισμενή νοητική μου ενέργεια κι εστιάζω σε ΜΙΑ σκέψη που επιλέγω συνειδητά. Με την συγκέντρωση μπορούμε να αλλάξουμε τα μοτιβα του μυαλού και ολόκληρη τη ζωή μας.

Σεμινάριο Διαλογισμού Advanced Yoga Teacher Training RYS 300

Διδακτική Ύλη


Το σεμινάριο εξελίσσεται σε 8 συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών. Σε κάθε συνάντηση εστιάζουμε σε μια ξεχωριστή πρακτική διαλογισμού από διάφορα εσωτερικά μονοπάτια με κοινό στόχο την καλλιέργεια της νοητικής εστίασης. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

> Να εργαστούμε με πρακτική εξάσκηση, θεωρητική αναλυση και προσωπική καθοδήγηση σε συγκεκριμένες διαλογιστικές πρακτικές.

> Να αναλύσουμε τα 3 Gunas -οι Τρεις εκδηλώσεις της Οικουμενικής Ευφυΐας- ώστε να αναπτύξουμε την έννοια της διάκρισης.

> Να ξεδιαλύνουμε στους «μύθους», τις παρεξηγήσεις και τα λάθη που συνδέονται με την πρακτική του διαλογισμού.

> Όλες οι συναντήσεις περιλαμβάνουν πρακτική σε βασικές θέσεις / asanas για το φυσικο σώμα και τεχνικές αναπνοών / pranayama, καθώς η εστίαση στην αναπνοή είναι ο “προθάλαμος” του διαλογισμού.

Το σεμινάριο συνοδεύεται από σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή και γραπτή εργασία αξιολόγησης για τους δασκάλους/ες yoga.

Σεμινάριο Διαλογισμού Advanced Yoga Teacher Training RYS 300

Προϋποθέσεις Συμμετοχής


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ασκούμενους ή δασκάλους yoga και είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Διάρκεια / Κόστος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 ώρες + 4 ώρες εργασίες

2023 – 3 & 17 Νοε. – 1 & 15 Δεκ.
2024 – 5 & 19 Ιαν. – 2 & 16 Φεβ.

ONLINE παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Παρασκευή: 18.00 – 20.30

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 180€, δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300


Χρήστος Χαρικίοπουλος

Δάσκαλοι

Christos Krishna

Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δήλωση Συμμετοχής


Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Επιλέξτε το σωστό σεμινάριο από την παρακάτω από την λίστα για να γίνει σωστά η κράτηση θέσης.

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending