...

23, 24, 25, 26 Ιουνίου 2023
Πευκί, Βόρεια Εύβοια
12 ώρες πρακτική + 10 ώρες θεωρία

Καλωσορίζοντας την εποχή του Καρκίνου και το καλοκαίρι σας προσκαλούμε σε ένα retreat αφιερωμένο στην ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης και στο εκφραστικό άνοιγμα της ψυχής μέσα από την ελεύθερη και αυθόρμητη κίνηση.

Τέσσερις ημέρες και τρεις διανυκτερεύσεις στο Πευκί της Εύβοιας, πάνω στην παραλία όπου θα φιλοξενηθούμε στα δωμάτια του Camping Pefki. Ο χώρος είναι ήσυχος και καταπράσινος, έχουμε ειδικό χώρο όπου θα κάνουμε τις πρακτικές μας, χορτοφαγικά γεύματα και τους καλύτερους οικοδεσπότες την Αλίκη και τον Θεοδόση.

Shakti Yoga Training Retreat - Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Θα δημιουργήσουμε τον κύκλο μας, μόνο γυναίκες, και θα εξερευνήσουμε την δυναμική της θηλυκής μας πλευράς και την σύνδεσή μας με τους κύκλους της σελήνης. Θα ακολουθήσουμε πρακτικές που λειτουργούν θεραπευτικά σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης της γυναίκας από την γόνιμη φάση και την εμμηνόρροια ως την εμμηνόπαυση και πέρα από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα οι πρακτικές μας είναι:

Chandra Flow: Πρακτική ενεργειακής σύνδεσης με τους κύκλους της σελήνης.
Free flowing: Πρακτική ενδυνάμωσης της ροής του υγρού στοιχείου μέσα στο σώμα. Πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Restorative Flow: Πρακτική για την αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και των πόνων κατά την διάρκεια της περιόδου.

Επίσης θα μάθουμε να κάνουμε μασάζ στον εαυτό μας, selfmassage technique, χρησιμοποιώντας έλαια ανάλογα με την εποχή αλλά και την αγιουρβεδική μας ταυτότητα (dosha), με στόχο την ενεργοποίηση των nadis (κανάλια μέσα στα οποία ρέει η ζωτική μας ενέργεια, η prana).

Shakti Yoga Training Retreat - Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Τέλος θα ενσωματώσουμε στην πρακτική μας την ελεύθερη κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό που οδηγεί στην ανάδυση της πραγματικής μας φύσης, του αληθινού μας Εαυτού. Έχουμε μία βραδινή πρακτική Υoga Trance Dance (που διδάχτηκα από την δασκάλα μου Shiva Rea), όπου θα αφεθούμε στην ευεργετική ροή και την δύναμη του υγρού στοιχείου, και μία πρακτική Floor Works.

Το Floor Works είναι ένας συνδυασμός yoga και σύγχρονου χορού πάνω στο οποίο πειραματίζομαι εδώ και μία πενταετία. Η πρακτική αυτή λειτουργεί ως συγκεκριμένη χορογραφία η οποία επαναλαμβάνεται στον χώρο εναλλάσσοντας την ευθυγράμμιση με την ελευθερία στην κίνηση, πάντα όμως κρατώντας το κέντρο βάρους χαμηλά και έχοντας ως στόχο την σύνδεση με το γήινο στοιχείο, με την Μητέρα Γη.

Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα το μεσημέρι έχουμε 12 ώρες πρακτικής και αρκετό ελεύθερο χρόνο για βουτιές και βόλτες! Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα.

Διδακτική Ύλη

Οι δάσκαλοι που ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν συνολικά 10 εξτρά ώρες θεωρίας και ανάλυσης καθώς και αρκετό έντυπο υλικό για μελέτη. Στο τετραήμερο αυτό retreat καλύπτονται δύο ενότητες ανώτερης εκπαίδευσης:

Α) Shakti connection: Ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης.

  • Θα ανακαλύψετε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μία πρακτική συμβατή και ωφέλιμη για την γυναίκα κάθε ηλικίας.
  • Θα αναλύσουμε την σύνδεση των κύκλων της σελήνης με τους κύκλους της έμμηνου ρήσης.
  • Μαθαίνουμε διαφορετικούς χαιρετισμούς στην σελήνη (Chandra Namaskar), τα bidja mantras που ακολουθούν, καθώς και τους συμβολισμούς που έχει η σελήνη ανά τους αιώνες και πως συνδέονται αυτοί με την γυναικεία φύση.
  • Αναλύουμε αγιουρβεδικά τις ποιότητες που επηρεάζουν τον γυναικείο κύκλο και ανακαλύπτουμε τις ευεργετικές επιδράσεις της αυτό-μάλαξης , self-massage, στο σώμα μας.

Β) Spontaneous Kinesis: Η ελεύθερη, αυθόρμητη κίνηση.

  • Μαθαίνουμε πώς να οδηγούμε τον ασκούμενο στην κατάσταση ελεύθερης έκφρασης του Εαυτού μέσα από την κίνηση.
  • Εστιάζουμε σε kriyas, γρήγορα επαναλαμβανόμενα κινήσεις σε συνδυασμό με την αναπνοή που ενεργοποιούν συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα ενώ παράλληλα «καθαρίζουν» το σώμα και τον νου.
  • Εντάσσουμε την δύναμη του ήχου, ως mantra (ψαλμό), μέσα στην κίνηση.

Shakti Yoga Training Retreat - Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Συνολικά έχουμε 12 ώρες πρακτικής για όλους και άλλες 10 ώρες θεωρίας μόνο για όσους ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η πιστοποίηση που θα λάβουν οι δάσκαλοι είναι 12 ώρες πρακτικής, 10 ώρες θεωρίας και 8 ώρες για εργασίες που θα δοθούν, συνολικά 30 ώρες continuing education αναγνωρισμένες από την Yoga Alliance.

Δάσκαλοι

Κατερίνα Σπυροπούλου, Δασκάλα YogaH Κατερίνα Σπυροπούλου, είναι δασκάλα yoga E-RYT-500 και δασκάλα χορού, διδάσκει Hatha Yoga, Prana Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει την Βασική (RYS 200) και Ανώτερη (RYS 300) Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και τρία μετεκπαιδευτικά (120 ώρες), Embodyment of the Flow , Yoga Trans Dance και Embodying Shakti με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

23, 24, 25, 26 Ιουνίου 2023
Πευκί, Βόρεια Εύβοια
12 ώρες πρακτική + 10 ώρες θεωρία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 22 ώρες + 8 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για το Retreat: Τρίκλινο 220€, Δίκλινο 250€, Μονόκλινο 310€
Για όσους παρακολουθήσουν και το σεμινάριο + 110€
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ, εξαιρώντας το κόστος διαμονής & διατρφοφής, σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και εξόφληση το αργότερο την ήμερα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending