17-18 Φεβρουαρίου 2024
Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι & ONLINE Training
Σάββατο & Κυριακή: 9.30-17.30
Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο

Ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες της παραδοσιακής διδασκαλίας, για όσους αγαπούν τη yoga και αναζητούν περισσότερη γνώση, εμπειρία και εξέλιξη.

Σε αυτό το σεμινάριο παρουσιάζουμε μια γενική επισκόπηση του Yoga Makaranda και εστιάζουμε στην παραδοσιακή διδασκαλία του Tirumalai Krishnamacharya ο οποίος έχει αναγνωριστεί σαν ένας από τους μεγάλους μεταρρυθμιστές στην ιστορία της σύγχρονης γιόγκα. Το Yoga Makaranda ή Yoga Saram είναι το πρώτο σύγγραμμα που συνέταξε ο Krishnamacharya το 1934, θέλοντας να μεταφέρει τη δική του μέθοδο πρακτικής που δημιούργησε μέσα από την έρευνα 27 αρχαίων ινδικών κείμενων.

Από τους ελάχιστους, ακόμα εν ζωή,  άμεσους μαθητές του είναι ο Srivatsa Ramaswami, ο οποίος μεταφέρει μέχρι σήμερα στη διδασκαλία του ολόκληρο το φάσμα των yogasana και την εφαρμογή τους όπως την διδάχτηκε από τον Krishnamacharya. Ο Ramaswami προχώρησε σε μια πιο σύγχρονη συστηματοποίηση της Vinyasa Yoga και ανέλυσε την εξελικτική διαδικασία των asanas μέσα από το πρίσμα της Vinyasa Krama.

Διδακτική Ύλη

Στο σεμινάριο μας πρόκειται να εμβαθύνουμε στα παρακάτω:

Α’ ΜΕΡΟΣ Σάββατο

  • Yoga Makaranda σημαίνει το Νέκταρ της Yoga. Θα μελετήσουμε αποσπάσματα από τα πρωτότυπα κείμενα του Krishnamacharya που μας εξηγεί την ουσία της Yoga και πως μπορούμε να βιώσουμε το Νέκταρ στην πρακτική της.
  • Θα εφαρμόσουμε πρακτικές όπως περιγράφονται από τον ίδιο τον Krishnamacharya συνδυάζοντας Asana, Pranayama, Kumbhaka, Bandha, Pratyahara & Dharana.

Β’ ΜΕΡΟΣ Κυριακή

  • Συνεχίζουμε τη σπουδή στη σύγχρονη yoga με την κατανόηση του όρου vinyasa και πως εφαρμόζεται στην Vinyasa Krama μέσα από τη διδασκαλία του Srivatsa Ramaswami.
  • Περιλαμβάνεται αναλυτική πρακτική asanas συνδυάζοντας διάφορες σειρές θέσεων ακολουθώντας την εξελικτική πορεία των asana από το αρχικό στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με τη πρακτική της Vinyasa Krama.

Δάσκαλοι

Χρήστος ΧαρικίοπουλοςΟ Χρήστος Χαρικιόπουλος – είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Δ.Σ. στον Συλλόγο Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική του εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επερεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο σαν YACEP από τον οργανισμό της Yoga Alliance (USA). Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δάσκαλους yoga και αφοσιωμένους ασκούμενους, το οποίο αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών RYS-300. Αν είστε δάσκαλοι/λες yoga, η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση YACEP, χωρίς άλλη υποχρέωση.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

17-18 Φεβρουαρίου 2024
Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι & ONLINE Training
Σάββατο & Κυριακή: 9.30-17.00
Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160€, δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
ΧΩΡΟΣ:Πολυκλείτου 1, Μοναστηράκι

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6977612222 ή στο mail: info@yogahouse.gr

 

Δήλωση Συμμετοχής

Επιλέξτε σεμινάριο από την παρακάτω λίστα

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending