24 Νοεμβρίου, 1 & 15 Δεκεμβρίου 2019
Ayama-Yoga House
Κυριακή: 10.00-15.30

Yoga Sutra Κεφ. 1, στίχος 3: «tada drashtuh svarupe  avasthanam»

«Εκείνη τη στιγμή (στην κατάσταση Γιόγκα) ο βλέπων (Purusha – συνειδητότητα) βρίσκεται στην ουσιαστική του (μη-τροποποιημένη) κατάσταση». ~ Swami Vivekananda ~

Την στιγμή που βιώνουμε την Γιόγκα (Ένωση) είμαστε στο επίπεδο της «ύπαρξης», αποδεχόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας διότι μας συνδέουν πιο ουσιαστικά με τις εμπειρίες, που απαρτίζουν τη ζωή μας κι αυτό είναι το Mindfulness. Βασίζεται στην ανάπτυξη της διαύγειας, της βαθιάς γνώσης και της αντίληψης, ωστόσο, είναι μια μέθοδος που χρειάζεται πρακτική και επανάληψη. Απαιτεί σε ένα βαθμό πειθαρχία, ενώ την ίδια στιγμή, ζητά ελαφρότητα και αυθορμητισμό.

Η πρακτική του Mindfulness meditation είναι μια δραστική μεσολάβηση που αλλάζει τη νευρολογική διασύνδεση στο δίκτυο του εγκεφάλου μας, ώστε να αλλάξουν τα μοτίβα των σκέψεων και των αντιδράσεων μας.

 

Πνευματική αναζήτηση δεν είναι αυτό που κάνουμε,

αλλά αυτό που αναγνωρίζουμε μέσα μας.

 

Επειδή, πέρα από όλα, είναι το άνοιγμα που δημιουργούμε στη νοητική μας αντίληψη και η δέσμευσή μας στο να παρατηρήσουμε που μας βοηθά στη μεταμόρφωση, είναι σημαντικό να στρέφουμε την προσοχή μας εσωτερικά και να είμαστε άνετοι με αυτή τη διαδικασία. Και αυτό είναι ένα από τα οφέλη της τεχνικής του διαλογισμού Mindfulness. Όταν έχετε πια πλήρη επίγνωση της στιγμής, μπορείτε να μειώσετε την επιρροή των εξωτερικών ερεθισμάτων και το βάσανο που προέρχεται από αυτούς.

Αυτή η 18 ωρών θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στο διαλογισμό του Mindfulness θα διευκολύνει την πρακτική σας, σε όποια εσωτερική εξάσκηση διαλέξετε να κάνετε στο μέλλον. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την απαραίτητη βάση για να μπορείτε να προσθέσετε στην πρακτική σας είτε τη φιλοσοφία είτε τις τεχνικές του Mindfulness είτε και τα δυο. Σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ άλλων θα κερδίσετε ευεξία, μείωση του άγχους και αύξηση της συμπόνιας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο διαλογισμό Mindfulness ανοιχτό για όλους. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας ρυθμό, αν είστε δάσκαλοι yoga. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη δέσμευση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν σαν YACEP στην Yoga Alliance ©.

Διδακτική Ύλη

Μέσα από βιωματική εμπειρία μαθαίνετε πως να χρησιμοποιείτε την τεχνική στην καθημερινότητα σας και πως να ενισχύσετε το ευ ζην σε προσωπικό ή διδακτικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Καταλαβαίνετε ποιες είναι οι ρίζες της δυστυχίας και της ανισορροπίας.
  • Αποκτάτε τις απαραίτητες βάσεις για να επιτύχετε οποιαδήποτε εσωτερική εξάσκηση.
  • Ανακαλύπτετε εργαλεία για το πως να ξεπερνάτε τα εμπόδια του διαλογισμού.
  • Μαθαίνετε διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού με διάρκεια από 3 έως 30 λεπτά και ασκήσεις για τη διάλυση των συνηθειών.
  • Μαθαίνετε πως μπορείτε να εφαρμόσετε το Mindfulness στην καθημερινότητα σας.
  • Προσφέρουμε την απαραίτητη καθοδήγηση και στήριξη στο πώς να μεταφέρετε σε άλλους το διαλογισμό με το καλύτερο τρόπο.
  • Βλέπουμε πως μπορείτε να μεταδώσετε την τεχνική Mindfulness και να προσθέσετε στα μαθήματα σας την φιλοσοφία και κάποιες από τις τεχνικές του.

Δάσκαλοι

Valerie Saier Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Valerie Saier, δασκάλα Hatha, Yoga Nidra και Mindfulness meditation από το 2006. Η Valerie είναι εγγεγραμμένη στη Yoga Alliance (Hatha Yoga) και στην Federation Francophone de Yoga (Yoga Nidra). Έχει κάνει την τελευταία εκπαίδευση στην Yoga Nidra με την Swami Madhura. Ασχολείται επίσης ως εκπαιδευμένη επαγγελματίας Master N.L.P. Life Coach αναγνωρισμένη από τον διεθνή οργανισμό A.B.N.L.P.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλους ανεξάρτητα από την εμπειρία τους. Για δάσκαλους yoga που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

24 Νοεμβρίου, 1 & 15 Δεκεμβρίου 2019
Ayama-Yoga House
Κυριακή: 10.00-15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ώρες + 3 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 170€, δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6977612222 ή mail: info@yogahouse.gr

 

Δήλωση Συμμετοχής

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *
Πως μάθατε για το σεμινάριο; *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending