21 – 22 Μαΐου 2022
Loop Dance Lab
Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 17.00

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για δάσκαλους yoga και αφοσιωμένους ασκούμενους που αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας ρυθμό, αν είστε δάσκαλοι yoga. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη δέσμευση. Το πρόγραμμα αποτελεί μία συνθετική προσέγγιση μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της Ελένης στο χώρο της Yoga και της Μουσικής. Βασίζεται στις αρχές της Nada και Kundalini Yoga, της Ηχοθεραπείας και της Μουσικοθεραπείας.

Nada Yoga, σημαίνει «ένωση μέσω του ήχου». Πρόκειται για μία αρχαία πνευματική τέχνη και επιστήμη εσωτερικής μεταμόρφωσης μέσα από τον ήχο. Είναι ένα δυνατό πνευματικό μονοπάτι, που ενώνει τις θεραπευτικές αρχές της Υοga και του Ήχου σε μία αποτελεσματική πρακτική. Μέσω των πρακτικών της Nada Yoga, ολόκληρη η ύπαρξή μας, εξαγνίζεται και εναρμονίζεται μέσα από την πανίσχυρη επίδραση των δονήσεων και των ήχων στους οποίους εστιαζόμαστε.

Όπως τεκμηριώνεται από τις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, οι ηχητικές δονήσεις επιδρούν δραστικά στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία. Μέσω της αρχής του συντονισμού, ο ήχος δρα θεραπευτικά, διεισδύοντας σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ήχος μπορεί να επιβραδύνει και να ρυθμίσει τα εγκεφαλικά κύματα καθώς και να επηρεάσει συγκεκριμένα όργανα αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό, σε κυτταρικό επίπεδο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι, ο εκπαιδευόμενος δάσκαλος, να βιώσει την Ενότητα και το Μετασχηματισμό, μέσα από τον Ήχο και τις Δονήσεις. Με την ισορροπημένη εναλλαγή ανάμεσα στη θεωρία και την πρακτική εφοδιάζεται με ισχυρές και αποτελεσματικές γνώσεις και τεχνικές, τόσο για την προσωπική του sadhana και εξέλιξη, όσο και για τη διεύρυνση της διδασκαλίας του.

Διδακτική Ύλη

 • Ο Ήχος μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και της μουσικής. Η εσωτερική διάσταση του Ήχου σε διάφορες παραδόσεις. Η δύναμη των δονήσεων. H επίδραση τους στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία.
 • Αναφορά και σύνδεση με τις παραδόσεις που συνδέονται με τη Nada Yoga: Tantra Yoga, Kundalini Yoga, Chakra Yoga, Laya Yoga. Nada Yoga – Θεωρία & Τεχνικές
 • Nada Yoga & Ckakras: Τεχνικές εξαγνισμού και ενεργοποίησης των ενεργειακών κέντρων, μέσω του ήχου.
 • Ιεροί ήχοι – Μantras. Επίδραση στο νου και το σώμα. Βεδικά και Ταντρικά Mantras, αναφορά.
 • Το Mantra Aum, ερμηνεία και ανάλυση σύμφωνα με τις Ουπανισάδες και διαφορετικοί τρόποι απαγγελίας του. Aum meditation
 • Η δύναμη της Σιωπής. Διαλογισμός. Τεχνικές απελευθέρωσης της Φωνής. Ήχος και Φωνή μέσα από Κίνηση
 • Ανάλυση της επίδρασης των φωνημάτων στο φυσικό και ενεργειακό πεδίο
 • Ισοκράτημα στα φωνήματα με επίγνωση στα ενεργειακά κέντρα. (Toning)
 • Swaras 1
 • Ηχητικός Διαλογισμός. Χαλάρωση με ηχογαβάθες – Tibetan bowls
 • Kirtan, Το τραγούδι της Καρδιάς
 • Nada Yoga Sadhana 1 & Εργασίες για τον επόμενο κύκλο.

Δάσκαλοι

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Ελένη Κόρακα, Trilochana. Ξεκίνησε το ταξίδι της στη yoga το 1990 στην Ελλάδα και την Ινδία. Είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός και εισηγήτρια Hatha Yoga, έχοντας ολοκληρώσει εκπαίδευση δασκάλων  TTC 700 ωρών. Διδάσκει Nada και Hatha Yoga καθώς και Yoga για παιδιά και εγκύους. Ασκείται  και εμβαθύνει στις τεχνικές Hatha, Raja, Kriya, με εξειδίκευση στη Nada-Kundalini Yoga. Ερευνά και εμβαθύνει στον Ήχο και τις Θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι κάτοχος δεύτερου βαθμού Usui Reiki ενώ παράλληλα διδάσκει πιάνο, Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1998.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga και σε αφοσιωμένους ασκούμενους. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση είναι να έχουν παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Επένδυση

 

21 – 22 Μαΐου 2022
Loop Dance Lab
Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 17.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 14 ώρες + 2 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 140€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
ΧΩΡΟΣ: Loop Dance Lab, Πραμάντων 18, Άνω Πετράλωνα

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

RYS 300 Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest

Share This