...

Κατερίνα Σπυροπούλου

«Η γιόγκα είναι τέχνη. Μέσα στις asanas  βλέπω σώματα σαν γλυπτά που πάλλονται και χρωματίζονται από τις δονήσεις της prana. Η ανάσα ρυθμική με τον προσωπικό ήχο του καθενός μας είναι η μουσική της ζωής. Μέσα από την vinyasa ανακαλύπτω τον θεϊκό χορό της ψυχής. Στον διαλογισμό νιώθω την ποίηση του σύμπαντος. Για μένα γιόγκα είναι η τέχνη του «ΕΚΕΙΝΟΥ» και αυτό επικοινωνώ μέσα από κάθε πρακτική που καθοδηγώ.»

Το ταξίδι μου στο μονοπάτι της γιόγκα ξεκίνησε εδώ στο Ayama Yoga House. Παρακολούθησα το εκπαιδευτικό των 200h με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο και πήρα τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την Vinyasa Flow από την Valerie Saier. Αρχικά ήθελα να ενσωματώσω στοιχεία από την γιόγκα στην διδασκαλία μου στον σύγχρονο χορό, όμως πολύ σύντομα η γιόγκα έγινε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου.

Συνέχισα εξερευνώντας την Vinyasa Flow Yoga. Παρακολούθησα μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga Trans Dance, Prana Flow και Shakti Prana Flow με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο. Παρακολούθησα μαθήματα με τον Erich Schiffman ανακαλύπτοντας την Freedom Yoga. Με την Valerie Saier έκανα μετεκπαιδευτικό στον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Επίσης παρακολούθησα workshop πάνω στην Vinyasa Flow Yoga με την Blaire Lindsay στο Cihangir Yoga Studio στην Κωσταντινούπολη καθώς και On line σεμινάριο πάνω στην ιστορία της Vinyasa με τον Christopher Thomkins.

Ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό των 500 ωρών και πάλι εδώ στο Ayama Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο και την Χρύσα Μπαμπαλή.

Συνέχισα να συμπληρώνω την σφαιρική εκπαίδευση μου στην yoga με την συμμετοχη μου στο εκπαιδευτικό προγραμμα «Rainbow kid’s yoga» και το online εκπαιδευτικό προγραμμα «Yin Yoga» με τον Travis Eliot.

Σήμερα είμαι εγγεγραμμένη στον οργανισμό της Yoga Alliance (USA) σαν RYT 500, διδάσκω σε studio & private, συμμετέχω σαν βοηθός στην Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS-200 και καθοδηγώ εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προγραμμα Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga RYS-300 στο Ayama Yoga House και

Ξεκίνησα την πορεία μου σπουδάζοντας κλασικό και σύγχρονο χορό, στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή της Άννα Πέτροβα και στην Γαλλία στο Centre International de dance Rosella Hightower και συνέχισα με σπουδές υποκριτικής στο Centre du Marais στο Παρίσι. Σχετικά πρόσφατα σπούδασα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στον ΑΚΤΟ, που με οδήγησε στην εξερεύνηση και την βαθύτερη κατανόηση του στοιχείου του χώρου.

Δούλεψα πολλά χρόνια στο θέατρο ως χορεύτρια και αργότερα χορογράφος, στο Παρίσι και στην Αθήνα. Διδάσκω σύγχρονο χορό τα τελευταία δέκα χρόνια και γιόγκα εδώ και επτά χρόνια.

Τα μαθήματά μου είναι προσανατολισμένα στην ροή της κίνησης και της ενέργειας. Ενσωματώνω πάντα στοιχεία από τον χορό και από τους κύκλους της φύσης, τις εποχές, τους κύκλους της σελήνης…. Αυτό που εγώ ονομάζω Οργανική Κίνηση. Εκτός από τις flow προσεγγίσεις προτείνω το Yoga Dance όπου η κίνηση απελευθερώνεται από ευθυγραμμίσεις γίνεται ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική, παγανιστική. Ένα ακόμα στοιχείο που εξερευνώ πάντα στην πρακτική είναι η διαδοχικότητα και η εξέλιξη της κίνησης.

Η τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, χορός, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, μουσική, ποίηση, είναι αυτό που με συναρπάζει και με καθοδηγεί….

Pin It on Pinterest

Share This