...

Αλίκη Κυριακίδου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζώ στην Βόρεια Εύβοια. Η πρώτη μου γνωριμία με την γιόγκα ήταν με την Ελεάνα Γεωργούλη και το σύστημα της Vinyasa Krama. Η τακτική μου επαφή με τη γιόγκα με βοηθά να έρχομαι πιο κοντά στον άνθρωπο που πραγματικά είμαι μιας η πρακτική μου χαρίζει στιγμές εσωτερικής σιωπής και ισορροπίας. Σε αυτή τη σιωπή έμαθα ότι ήθελα να εκπαιδευτώ σε μια τέχνη που να μπορεί να ανακουφίζει και να ηρεμεί όσους υποφέρουν από σωματικούς ή σωματοποιημένους, ψυχικούς πόνους.

Έτσι οδηγήθηκα στο thai massage και στην σχολή Oriental Medicine όπου και σπούδασα Thai massage και Thai foot massage με τον Αλέξανδρο Σταυρινό και την Γιούλα Καρακώστα, Ανατομία και Φυσιολογία με τους Γιώργο Παντούλα, Αλεξάνδρα Κύρκου και Γιώργο Νοτόπουλο, Ηθική και Δεοντολογία για ασκούντες Βodywork και τέλος Πρώτες Βοήθειες με τη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού. Συνέχισα τις σπουδές  μου πάνω στην Ταϊλανδική μάλαξη παρακολουθώντας τα εξής σεμινάρια: Εργονομία στο Τhai Massage, Τhai massage για την οσφυϊκή μοίρα στο Kavi Hasta Massage School με τον Αλέξανδρο Σταυρινό, Advanced Dynamic Thai Massage στο Sunshine House  με τους David Lutt και Τάκη Οικονόμου (Κrishnataki).

Παράλληλα συνεχίζοντας την πρακτική μου στο μονοπάτι της γιόγκα θέλησα να μοιραστώ και να μεταδώσω μέσω της διδασκαλίας πλέον την εμπειρία μου οπότε και ολοκλήρωσα την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga (250h TTC) στο  Ayama Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Ayama Yoga House ολοκληρώνοντας και την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga (300hr TTC) η οποία περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

108 Advanced Teacher Training (Χρήστος Χαρικιόπουλος), N.L.P. Teaching Skills, Mindfulness Meditation, Yoga Nidra (Valerie Saier), Vinyasa Flow και Οργανική Κίνηση (Κατερίνα Σπυροπούλου), Yoga Anatomy (Δάφνη Παναγιωτοπούλου), Νada Yoga (Ελένη Κόρακα), Prenatal-Postnatal Yoga (Γαία Λάσκου).

Είμαι μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας και της Ελληνοινδικής Εταιρίας Πολιτισμού και Ανάπτυξης όπου παρακολουθώ σεμινάρια Ινδικής φιλοσοφίας.

Αναγνωρίζοντας το βάθος των αρχαίων γνώσεων της γιόγκα και της Ταϊλανδικής μάλαξης παραμένω για πάντα μαθήτρια τόσο ακαδημαϊκά μέσω σεμιναρίων όσο και εσωτερικά μέσω προσωπικής μελέτης και αυτοπαρατήρησης.

Οι δυνατότητες μας στην εξέλιξη και τη μεταμόρφωση είναι ανεξάντλητες, το μόνο που χρειάζεται είναι να βγούμε από το κουκούλι μας.